Още в началото на годината аз и моите съмишленици бяхме

Още в началото на годината аз и моите съмишленици бяхме ...

Бачийски: Продължаваме промяната би си партнирала с ИБГНИ и ДБ след изборите


Още в началото на годината аз и моите съмишленици бяхме решили да направим политически проект, в който да обединим един такъв по-широк спектър от хора, от ляво и от дясно. Просто да съберем по-широк спектър от хора, които милеят за родината и искат да направят промяната. Аз си направих един списък с хората, които познавах, и с които смятах, че трябва да работим. В моя списък беше и Кирил Петков. Аз се познавам с него от преди да стане служебен министър. Това коментира Константин Бачийски от "Средна европейска класа" пред "Евроком".

"Ние сме поддържали контакт по различни казуси и не сме говорили за политика, но сме поддържали връзка", така отговори на въпроса дали той е потърсил Кирил Петков и Асен Василев или те него.

Припомняме, че партиите СЕК и ВОЛТ подписаха коалиционно споразумение с "Промяната продължава" на Кирил Петков и Асен Василев.

Той коментира и евентуални бъдещи партньори и призивите на "Изправи се БГ! Ние идваме!" и "Демократична България" за коалиция".

"Най-вероятно с тях бихме си партнирали след влизане в парламента. Готови сме за коментари и за обсъждане и преди това, но в сегашния момент ми е трудно да кажа, до изборите има два месеца. За мен е малко вероятно да стане тази симбиоза преди изборите, тъй като различните избиратели имат различни предпочитания. Има леви хора, които например харесват Мая Манолова, но не харесват Христо Иванов. Има десни хора, които харесват Христо Иванов, но не харесват Мая Манолова и едно такова обединение с политически субекти, които са се утвърдили, може би би отблъснало част от избирателите", коментира Бачийски.

Източник: fakti.bg