Още в древността етеричните масла са използвани за лечението на

...
Още в древността етеричните масла са използвани за лечението на
Коментари Харесай

Три етерични масла за ежедневни нужди

Още в древността етеричните масла са употребявани за лекуването на рани, отоци, кожни проблеми и поради антибактериалното си деяние.

Мента

При хрема, би било добре да си вземете лампа за натурални масла и да сложете няколко капки мента. Ментата благоприятства за по-лекото дишане и отваря синусите. Тя работи като мас за сетивата и освежава мозъка. Облекчава синузити, хреми и запушен нос, написа trafficnews.bg.

Лавандула

Етеричното масло от лавандула въздейства успокояващо върху нервната система и подкрепя спокойния сън. Крем от лавандула можете да приложите и върху сензитивна кожа, тя се употребява в бебешките артикули против подсичане.

Кокосово масло

Кокосовото масло има антибактериално деяние. То може да бъде смесвано с други етерични масла, с цел да освободи дейните им съставки. Известно е, че кокосовото масло се употребява за доста неща да вземем за пример в кулинарията, тъй като при високи температури на обработка и пържене на храната не става канцерогенно. Също по този начин носи потребни мазнини за организма и усъвършенства неговата работа. Използва се необятно в козметичната промишленост за напредък на косата.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР