Още в древните египетски папируси са описани случаи на самозапалване

...
Още в древните египетски папируси са описани случаи на самозапалване
Коментари Харесай

Невредими остават дрехите на хората факли

Още в античните египетски папируси са разказани случаи на самозапалване на хора. Човекът се трансформира в пепел, още преди облеклата му да се възпламенят. Човешкото тяло е 70-80% вода, допустимо е да се изгори единствено благодарение на мощни горивни сътрудници. И по формулировка не може да се възпламени непринудено. Случаите на непринудено запалване на хора обаче са разказани освен в древноегипетски папируси, само че и в средновековни летописи, а от 20 век стартират да се записват в полицейски отчети.

На 26 февруари 1905 година в село Бутлокс-Хеб (Хемпшир, Великобритания) къщата на Кейли изгоряла. Въпреки че телата на жителите се трансформирали в нещо като въглищна маса, мебели, пердета, килими и други запалими предмети не били наранени.

На 13 май 1907 година в покрайнините на град Динопор (Индия) полицията открива овъглен мъртвец на жена в облекла, изцяло недокоснати от огъня.

На 7 април 1919 година в къщата му е открит овъгленият мъртвец на писателя Джордж Темпъл. Долната част на тялото е изгоряла изцяло. Панталоните на писателя не са развалени. В джоба му са недокоснати от огъня хартиени банкноти.

През ноември 1960 година в покрайнините на Пиквил (Кентъки, САЩ) служители на реда откриват телата на 5 мъже в кола, паркирана в профил на пътя. Въпреки че телата на петимата са изцяло изпепелени, облеклата им са изцяло непокътнати. В колата няма и диря от сажди.

Във всички разказани нагоре случаи източникът на пожара е самото човешко тяло – това са заключенията на полицейските специалисти.

Може би ченгетата бъркат? Може би всеки от епизодите е бил добре скрито ликвидиране от „ полтъргайст “? Но по какъв начин тогава да се поясняват показанията на очевидци, които персонално са следили самозапалването на живи хора?

На 27 август 1938 година на бал в Челмсфорд (Есекс, Великобритания) Филис Нюком избухва в пламъци, до момента в който танцува. Въпреки че близките съумяват да хвърлят върху нея завивка и да потушат пламъците, 22-годишното момиче умира. Свидетели са доста хора.

През февруари 1970 година 89-годишната Маргарет Хоган избухва в пламъци на автобусна спирка в Дъблин, Ирландия. Очевидци са над 10 души. Всички очевидци настояват, че тялото е изгоряло от огън, който като че ли е избухнал от вътрешната страна от тялото на дамата.

Лекарите също записват сходни случаи.

През май 1989 година 27-годишен инженер от Будапеща пада мъртъв в Унгария. Аутопсията демонстрира, че вътрешните органи на младия мъж са се трансформирали във въглен. През април 1990 година 4-годишният Тонг Танян е отведен в една от лечебните заведения в провинция Хунан (Китай). От порите на момчето от време на време излизат дребни огнени езици. Лекарите не могат да открият повода за странното събитие, само че откриват, че това се случва, когато момчето е разтревожено или разгорещено.

Тонга е неповторим, само че не единственият оживял от „ хората факли “.

През декември 1916 година притежателят на хотел в Дувър (Ню Джърси, САЩ) намира икономката си на пода в хола, изгоряла, само че жива. На 15 март 1942 година в банката на Блумингтън (Илинойс, САЩ) чиновник А. Тройър избухна навръх работното си място. Спасен е.

Джак Ендъм (Джорджия, САЩ) заспива на 12 ноември 1974 година Събуждайки се 4 дни по-късно, той открива изгаряния по гърдите, гърба и краката. Дясната му ръка е овъглена.

На 9 октомври 1980 година Джина Уинчестър избухва в пламъци, до момента в който кара колата си. Тя оцелява, макар че получава тежки изгаряния.

Специалните служби и откриватели на аномални феномени беседват с множеството от изгорелите, само че оживели. Никой от пострадалите не споделя нищо, което може да насочи към разкриване на повода за странното събитие.

Сред „ хората факли “ няма медиуми, екстрасенси, няма НЛО, „ зелени човечета “.

Има повече от 10 версии за аргументите за самозапалването на хората. Една от тях е на Брад Стайгър, откривател на паранормални феномени. Той счита, че феноменът се дължи на нарушение на естествения поток на времето.

Какво съставлява горенето от позиция на химията - естествен окислителен развой. Реакциите на окисление при хората протичат непрекъснато, единствено с доста мудни темпове. Ако обаче скоростта на реакцията се усили? Интересна доктрина, само че тя не дава безусловно нищо. Как, заради каква причина, протичането на времето се форсира и по този начин дните и часовете се компресират в секунди и мигове? Брад Стайгър заменя една гатанка с друга.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР