Още в Древен Египет обеците са били определящ фактор за

...
Още в Древен Египет обеците са били определящ фактор за
Коментари Харесай

Какво ще се случи, ако пробиете неправилно ушите си

Още в Древен Египет обеците са били определящ фактор за обществения статус.

Модата с продупчване на ушите на девойките е отзив от тези времена. По предписание доста майки пробиват ушите на дъщерите си още преди навършването на годинка. Други изчакват детето да навърши тригодишна възраст, до момента в който трети считат, че пробиването на ушите би трябвало да се случи, едвам когато детето умишлено одобри това. 

Част от специалистите са на мнение, че тази процедура е по-добре да се направи, когато детето е към момента малко и спомените за болката бързо ще изчезнат от паметта му.

Според лекарите най-важно е не по кое време, а къде ще пробиете ушите на детето . Днес рефлексолозите са съставили цяла карта на дейните точки на ухото, свързани с другите човешки органи.

Официалният представител на Пекинския център за акупунктура и моксибузия  д-р Игор Роганин, изяснява, че задачата на експерта е да откри зона за пункция без биологично дейни точки. В противоположен случай пробиването на ушите може индиректно да повлияете на работата на един или различен орган от отрицателна страна.

Според Игор Роганин е изцяло допустимо да се дефинира съществуването на избрани болести в човешкото тяло от ушната мида, защото съгласно него ухото е информативен и диагностичен екран.

Например, в самия център на лоба има точка, обвързвана с очите. Ако при продупчване на ушите бъде наранена тази точка ще възникне неотложен конвулсия и зрението ще стартира да се утежнява.

Това не значи, че зрението ще се утежни внезапно, а че зрителният нерв ще стартира да отслабва последователно.

Отоларинголози от здравната клиника Oxward смятат за неприемливо пробиването на ушите на деца под 15 -годишна възраст. Те основават позицията си на обстоятелството, че през интервала на образуване тялото на малко дете е доста уязвимо. И защото в региона на ушната мида има точки, свързани с нервите, виновни за слуха, зрението, обонянието, усета и даже работата на мозъка, тогава при засягането на една от тези точки, можете да нанесете непоправими вреди върху функционалността на един или няколко органа.

Експертите напомнят, че феновете на обеците позволяват още една неточност - продупчване на дупка съгласно размера на солидни бижута. Последните мощно издърпват ушната мида и това води до напрежение в темпоралния лоб. В резултат се появява главоболие, което изчезва едвам след премахване на обеците от ушната мида.

Отоларинголозите обръщат внимание и на следствията от сходна операция. Първо ушната мида може да се окаже извънредно деформирана и второ, когато модата за носене на огромни бижута премине, единствената алтернатива да се отървете от голямата дупка е благодарение на пластична хирургия.

Къде и по какъв начин би трябвало да се пробият ушите?

Специалистите поучават тази процедура да се реализира единствено в профилирани салони и наложително да се прави от експерт с здравно обучение. Според лекарите в по-голямата част от случаите това е гаранция, че процедурата ще се организира при стерилни условия и с уместно съоръжение.

Най-често тя се прави с въздушен револвер с медицински железни шипове, които имат остра основа. Те се слагат по едно и също време в ухото и се щракват на място. 
Мястото се третира незабавно по-късно с 3% водороден прекис, след което експертът ще даде насоки за верните грижи вкъщи.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР