Още в днешния ден преди редовната сесия на парламента в

...
Още в днешния ден преди редовната сесия на парламента в
Коментари Харесай

Стартира поредната законодателна совалка между ГЕРБ и ПП/ДБ

Още в днешния ден преди постоянната сесия на Народното събрание в сряда, може да има съгласие сред първата и втората политическа мощ в новото 49-о Народно заседание - ГЕРБ и " Продължаваме промяната - Демократична България " по съществени законодателни цели като ПВУ, правосъдна промяна и др . " Това заяви на влизане в постройката на Народното събрание акад. Николай Денков от Политическа партия.

" Темите (на диалозите днес) са същите, продължаваме със законодателната стратегия, през днешния ден се надявам да я приключим. Ще би трябвало да обсъдим още веднъж въпроса с ръководителя на Народно събрание, ротацията, това, което сме споделили преди ", сподели Денков. И акцентира - от обединяването ПП/ДБ не престават да държат на своето предложение - ръководителят на най-висшата законодателна институция да се избира на ротационен принцип . " Има връзка сред законодателната стратегия и концепцията за ротация на Народното събрание. "

" Разговорите сред двете групи по законодателни тематики продължава, това е единственото, което ще кажа. Моля за самообладание ", сбита бе някогашният и по всяка възможност предстоящ ръководител на парламентарната група ГЕРБ Десислава Атанасова .

" Непоносима е мисълта за 3-дневна работна седмица, по тази причина сме тук ", в характерен жанр отговори пък вторият човек в ГЕРБ Томислав Дончев , като се въздържа от различен коментар.

" Продължаваме с диалозите, желаеме да създадем по този начин, че да има работещо Народно заседание ", съобщи положителни планове и Лена Бориславова от Политическа партия , към момента е в амплоато си на депутат.
 ГЕРБ и ПП/ДБ рапортуваха първа стъпка
ГЕРБ и ПП/ДБ рапортуваха първа стъпка

Основното единодушие сред ГЕРБ и ПП/ДБ е да се основат общи комисии

Припомняме, парламентарният звънец предходната седмица по този начин и на Народното събрание, с което трябваше да се избере и парламентарен началник, както и да се конституират парламентарните групи. Едва по-късно би могло да се завърти и парламентарната рулетка на мандатите, когато ще стартира да тече и времето по Конституция за изпълване на мандат за сформиране на държавно управление.

ГЕРБ и ПП/ДБ се договориха да основат за работата на 49-то Народно заседание и едвам по-късно да се пристъпи към въпроса за ръководител на Народното събрание. От контрактуваното в тази законодателна група зависело времето на живот на Народното събрание, за което незабавно след изборите на 2 април се заприказва, че предстоят последващи предварителни парламентарни. 
анкета
Как да се избере ръководител на Народно събрание?
Да хвърлят чоп Рашидов да хвърли „ булчински “ букет С маратон от Народно събрание до Бояна и назад Да си провеждат пердах с яйца Камък-ножица-хартия
Да хвърлят чоп

Рашидов да хвърли „ булчински “ букет

С маратон от Народно събрание до Бояна и назад

Да си провеждат пердах с яйца

Камък-ножица-хартия
 В конституционна рецесия сме, счита проф. Пламен Киров
В конституционна рецесия сме, счита проф. Пламен Киров

Той моли, че доста държавни органи са с несменен състав

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР