Още в четвъртък САЩ ще предадат на Турция първите изтребители

...
Още в четвъртък САЩ ще предадат на Турция първите изтребители
Коментари Харесай

Турция получава в четвъртък първите изтребители пето поколение


Още в четвъртък Съединени американски щати ще предадат на Турция първите изтребители от пето потомство F-35 макар противодействието на американските законодатели, заяви във вторник телевизия Си Ен Ен.

Информацията е доказана публично от представител на Пентагона Майк Ендрюс. Според него церемонията, отдадена на предаването на първите самолети, ще се състои в четвъртък в тексаския град Форд Уърт. След това "два изтребителя ще бъдат ориентирани към базата на Военновъздушни сили "Люк" в щата Аризона", сподели Ендрюс.

"Турските водачи на F-35 и експерти по техническо обслужване са пристигнали в базата "Люк" и скоро ще стартират подготовка за полети", означи той.

Анкара има желание да придобие над 100 от най-новите изтребители F-35.

Американските законодатели се опитваха интензивно да попречат на предаването на изтребителите на Турция. По-рано през този месец Сенатът на Конгреса на Съединени американски щати одобри версия на законопроекта за бюджета на Пентагона за 2019 финансова година, съгласно която министърът на защитата бе лишен от опцията да утвърди доставката на американско оръжие за Турция, в това число и на изтребителите, без да бъде показан специфичен отчет за доставката на съветските зенитни ракетни системи С-400 на Турция.

Окончателната дефиниция на закона ще бъде направена откакто двете камари на Конгреса на Съединени американски щати съгласуват своите версии. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР