Още утре сутринта ще бъдат разгледани офертите за доставка на

...
Още утре сутринта ще бъдат разгледани офертите за доставка на
Коментари Харесай

Стефан Янев: Предполагам, че до десетина дни децата ще се върнат в клас

Още на следващия ден сутринта ще бъдат прегледани офертите за доставка на проби за учениците. Това съобщи министър председателят Стефан Янев, който дава отговор на въпроси на жители и медии в рубриката „ Властта приказва! Открито “.

„ Предполагам, че идващите десетина дни децата ще могат да се върнат в класните стаи”, сподели министър председателят.

По думите му родителите, които решат, че не желаят да тестват непрекъснато децата си, ще имат право да ги оставят онлайн.

Служебният кабинет поставя всички старания, с цел да не се стигне до локдаун, сподели още министър председателят, представен от " Нова телевизия ".

„ Това е последна мярка, която желаеме да избегнем целеустремено. В тази посока работим още от началото на първия длъжностен кабинет, когато беше модифицирана цялата методика с отговор на COVID-19, беше квалифициран цялостен пакет от инструментариум. Мерките бяха щадящи, с цел да може стопанската система и бизнесът да работят и хората да водят релативно естествен метод на живот в изискванията на такова заболяване. Тези ограничения ги постигнахме и сега се постановат нови ограничения “, разяснява Стефан Янев.

„ Последните ограничения с по този начин наложения зелен документ, са комплекс от ограничения, които целят увеличение на тестването на хората, с цел да се откри скритата заболеваемост. Ограничава се достъпът до публични места, където елементарно може да се популяризира болестта ", изясни още Стефан Янев.

По думите му наложените досега ограничения имат прочут резултат и първите информации сочат, че пикът на заболеваемостта е в развой на преодоляване.

„ Първите данни, които имаме, са, че пикът на заболяемостта може би е в развой на преодоляване и реализиране на някакво плато. Надявам се това да се удостовери “, сподели министър председателят.

„ През 2020 година нямаше ваксини и по тази причина имаше локдауни, а в този момент има ваксини”, разяснява още той.

Премиерът съобщи, че изборите ще бъдат извършени по този начин, както е планувано и подготовката за тях тече.

Задължителна имунизация няма и няма да има у нас, сподели още министър председателят.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР