Още утре предстои да бъде поставен официалният старт на сезона

...
Още утре предстои да бъде поставен официалният старт на сезона
Коментари Харесай

Жребият в Щутгарт: Голямото завръщане на Кирьос; Циципас, Беретини и още петима от топ 20

Още на следващия ден следва да бъде подложен формалният старт на сезона на трева в АТР Тура, като конкуренцията в Щутгарт по традиция събира немалка част от елита на мъжкия тенис. Безспорно най-голямата вест на шампионата в немския град е обвързвана със завръщането на корта от шестмесечна пауза на Ник Кирьос, който наподобява в отлична кондиция за обичаната си част от годината, само че измежду останалите участници откриваме още куп звезди, като Стефанос Циципас, Тейлър Фриц, Хуберт Хуркач, ветеранът Фелисиано Лопес, получил " уайлд кард " за присъединяване, Франсис Тиафо, както и защитаващият първенец Матео Беретини, който също се завръща от травма, са единствено част от тях. Жребият за надпреварата пък към този момент беше изтеглен и любопитни мачове не липсват още в самото начало, та в този момент дано да разгледаме в елементи пътя към купата на любимците.

Схемата се оглавява от Циципас, който ще започва непосредствено от втория кръг с мач против Ришар Гаске или квалификант. Впоследствие гъркът по всяка възможност на четвъртфиналите ще срещне полуфиналиста от Аустрелиън Оупън и пети подложен Томи Пол или първата ракета на домакините Ян-Ленард Щруф, до момента в който в борба за място в мача за купата международният номер 5 ще би трябвало да се пребори с един всред Матео Беретини, Хуберт Хуркач и Фелисиано Лопес, последните двама от които вероятно ще оформят дуел между тях във втория стадий на конкуренцията.

Долната половина на схемата е предвождана от Тейлър Фриц, като в откриващия си мач американецът ще срещне Аслан Карацев или Корентен Муте, до момента в който оттова насетне става същински забавно. Жребият отреди на осминафиналите потокът на втория подложен да го събере с този на миналогодишния вицешампион от Уимбълдън - Ник Кирьос, който по пътя към мач със международния номер 8 ще би трябвало да преодолее непретенциозния на трева Ийбинг Ву, както и намиращия се надалеч от най-хубавите си дни Денис Шаповалов. Победителят от евентуален дуел сред Фриц и австралиеца пък ще продължи напред към полуфиналната фаза в Щутгарт, където ще се нуждае от триумф вероятно против Франсис Тиафо или Лоренцо Музети, с цел да се класира за финалния конфликт в шампионата.

Stuttgart ATP 250 Main Draw Singles
— Tennis Draws (@DrawsTennis)

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР