Още утре БСП сяда на масата на преговорите с „Продължаваме

...
Още утре БСП сяда на масата на преговорите с „Продължаваме
Коментари Харесай

Нинова: Кандидат-премиерът ще е от ПП, но не и Кирил Петков

Още на следващия ден Българска социалистическа партия сяда на масата на договарянията с „ Продължаваме промяната” за сформиране на държавно управление, като основа ще е програмата, подписана дружно с Демократична България преди 3 седмици. Това съобщи Корнелия Нинова на излизане от президентството, където социалистите получиха третия мандат.

Нинова съобщи, че Българска социалистическа партия ще договарят с изключение на с Политическа партия, Демократична България и Има Такъв Народ, по този начин и с отделилите се депутати. На една маса няма да седнат с ГЕРБ, Движение за права и свободи и Възраждане.

„ Върху нас пада голяма отговорност да съставим постоянен кабинети. Ще подходим рационално и диалогично, с цел да подсигуряваме сигурност и успокоение на хората и да осъществим програмата си. Най-трудно ще бъде да бъдем обединители сред Политическа партия и Има Такъв Народ, които сътрудници си споделиха остри неща и навлязоха в персоналното си пространство. Ще желаеме да приказваме за политики, както и за тежките месеци през есента и зимата, които предстоят”, сподели водачът на Българска социалистическа партия. Все още не са водени диалози за министерства и разпределения сред партиите, както и за персоналния състав.

Нинова сподели, че желае политически кабинет, а не експертен, с цел да не се размива политическата отговорност. Тя още веднъж удостовери, че Българска социалистическа партия имат изискването Кирил Петков да не е министър председател, само че от Политическа партия би трябвало да е излъчи претендентът за министър-председател. Друго тяхно предпочитание е да се възстановяват връзките с Русия, с цел да не се стига до закриването на посолството.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР