Още трима обитатели на дом за възрастни в щата Вашингтон

...
Още трима обитатели на дом за възрастни в щата Вашингтон
Коментари Харесай

Мор във Вашингтон: Бързо расте броят на умрелите от COVID-19

Още трима жители на дом за възрастни в щата Вашингтон са умряли от ковид, оповестиха в понеделник формалните лица. Така броят на починалите в Съединени американски щати от подлата болест стана шестима души, което докара до задълбочаването на здравната рецесия в щата.

А Центърът за здравно обслужване в Къркланд попадна в кръгозора на публичното внимание, оповестява www.usa.one.

Пет от шестимата смъртоносни случаи в страната са в щата Вашингтон, управляващите в Сиатъл обявиха в понеделник, че имат намерение да открият център за карантина, а четирима други поданици, както и служащ там, са разбрали, че имат вируса.

Коронавирус суматоха в Съединени американски щати: Наплашени изкупуват магазините ВИДЕО

По думите на Хедър Томас, представител на окръг Снохомиш, един човек е умрял от ковид в окръга. Никакви спомагателни детайлности повече не са известни.

Какво е известно за шестимата умряли души:

Мъж на 70 години, жител на LifeCare, приет в болница в EvergreenHealth в Къркланд. Този човек е страдал от хронични заболявания. Той е умрял в неделя, по данни на окръг Кинг.

Жена на 70 години, живееща в LifeCare, приета в болница е в EvergreenHealth в Къркланд. Жената е имала съществени проблеми със здравето. Тя е умряла в неделя.

Жена на 80 години, която е била в сериозно положение в EvergreenHealth, умряла е в неделя. Пациентката е била обвързвана с LifeCare, по думите на Кейти Рос от отдела по опазване на здравето на окръга.

Мъж на 70 години е бил приет в болница в EvergreenHealth. Имал е проблеми със здравето. Починал е на 29 февруари. Бил е обвързван с LifeCare.

Мъж на 50 години, който е бил приет в болница в и умрял в EvergreenHealth.

Мъж на 40 години, приет в болница в EvergreenHealth. Пациентът е бил гражданин на окръга Снохомиш.

Според данни на института "Джон Хопкинс ", сега в Съединени американски щати има към 100 случая на ковид, 6 души са умряли, 7 са оздравели.

Доу Константин, изпълнителен шеф на окръг Кинг, сподели, че е подписал изключителна декларация за окръга, който има намерение да купи хотел в региона на Сиатъл, в който инфектираните с ковид да може да бъдат изолирани.

По информация на New York Times, Константин е споделил, че служителите също преглеждат опцията да употребяват модулни къщи за потребностите на карантината, само че не като хоспитализация, а като метод да се освободи достъпът до медицинските институции.

Очаква се, че в целия район ще бъде извършено в допълнение тестиране за ковид.

Като цяло, 13 души са дали позитивен резултат за най-новия ковид в щата Вашингтон, в това число и индивидът, чиято гибел бе оповестена в събота и бе първият летален излаз от ковид в Съединени американски щати.

"Очаква се, че броят на инфектираните ще нараства, тъй като от от ден на ден хора се взимат проби ", оповестява в известие за медиите департаментът по опазване на здравето на щата.

Двата нови случая обаче не са свързани с дома за възрастни хора, където са живеели предходните жертви.

По думите на доктора Джефри Дучин, чиновник на службата за опазване на здравето на Сиатъл и окръга Кинг, над 50 жители и чиновници на Центъра за здравно обслужване в Къркланд показват признаци и ще бъдат изследвани за ковид.

"Освен това, на нас ни е известно за редица лица, свързани с институцията, които, както се оповестява, показват признаци на респираторни болести или пневмония. Разследваме тази обстановка ", сподели още той.

В изказване на институцията се споделя, че то не разрешава визити на заболели родственици, доброволци или продавачи, също по този начин приемът сега е прекратен.

Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР