Още три предприятия - металообработващи те “Прогрес” АД, “Пресков” АД

...
Още три предприятия - металообработващи те “Прогрес” АД, “Пресков” АД
Коментари Харесай

Още три предприятия в Стара Загора спряха работа заради високите цени на тока на свободния пазар

Още три предприятия - металообработващи те “Прогрес” АД, “Пресков” АД и “Хранинвест-ХМК” АД, влизащи в състава на “Холдинг Загора”, стопираха работа поради високите цени на електрическата енергия на свободния енергиен пазар . Постоянното и голословно повдигане на цената на еленергията води до неспособност за работа и неотложно прекъсване на производството, сигнализират в мнение от “Холдинг Загора”. Ако при започване на годината за индустриални консуматори тя е била 120 лева за мегаватчас с всички включени такси, на 3 декември цената към този момент e 300 лева за мегаватчас, напомнят от там.
„ Понастоящем виждаме развой на непрекъснато и голословно мощно повишаване на цената на електрическата сила. Това значи за производители като нас единствено едно - неспособност за работа и неотложно прекъсване на производствата ни. Днес към този момент го направихме с част от мощностите ни - първите 250 индивида преустановиха работата си. Утре е доста евентуално да прекратят работа още 1000 индивида. В момента не става въпрос за развиването на промишлеността в България, нито за растежи в държавния бюджет - дами и господа властимащи, става въпрос за нейното оцеляване “, е записано в документа, публикуван от “Холдинг Загора”.
" Холдинг Загора " сплотява 14 сдружения, в които работят 2100 служащи и чиновници.
Припомняме, че на 1 декември спря работа леярната пещ в “Чугунолеене” - Първомай, поради в пъти по-високата цена на електрическата енергия, ограничаване на потреблението на ток беше наложено и в “Енергоремонт - Гълъбово”.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР