Още три области у нас обявиха грипна епидемия. Това става

...
Още три области у нас обявиха грипна епидемия. Това става
Коментари Харесай

Още три области у нас обявиха грипна епидемия

Още три области у нас оповестиха грипна зараза. Това излиза наяве от известие на здравното министерство.

„ Във връзка с повишението на заболяемостта от остри респираторни болести и грип на територията на областите Ловеч, Пазарджик и Габрово е оповестена грипна зараза, като краткотрайни противоепидемични ограничения се вкарват за интервала от 18 до 24 януари.
Те включват и прекратяване на образователния развой ”, се споделя в известието на Министерство на здравеопазването.
Така областите с грипна зараза у нас вече са шест. В Стара Загора тя е за периода 17-23 януари, в Шумен – 13-18 януари и в Бургас – 12-17 януари.

Временните противоепидемични мерки включват прекратяване на плановите съвещания на бременни дами и деца, прекратяване на профилактичните прегледи, наложителните имунизации и реимунизации в извънболничната помощ.
Временно стопират и свижданията в лечебните заведения.
Засилва се провеждането на всекидневен филтър в детските ясли и градини, като не се позволяват до работа болни хора от личния състав.

Болниците следва прецизно да съблюдават условията за одобряване на медицински стандарт по предварителна защита и надзор на вътреболнични инфекции, включително засилване на контрола по достъп на външни лица, носене на защитни маски за лице, стерилизация.

Министерство на здравеопазването припомня, че е целесъобразно спазването на нефармацевтичните противоепидемични ограничения като носене на маски, честа хигиена на ръцете и спазването на физическа отдалеченост – дейно както за предотвратяване от COVID-19, по този начин и от други инфекции, излъчени по въздушно-капков път като грип и ОРЗ.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР