Още три области на страната обявяват грипна епидемия. Във Велико

...
Още три области на страната обявяват грипна епидемия. Във Велико
Коментари Харесай

Велико Търново, Шумен и Перник също обявяват грипна епидемия, Варна и Пазарджик преустановяват присъствения учебен процес

Още три области на страната афишират грипна зараза. Във Велико Търново краткотрайните противоепидемични ограничения влизат в действие от на следващия ден – 30 януари и ще важат до 5 февруари. В Шумен зараза ще бъде оповестена на 31 януари и ще е в действие до 7 февруари, а в Перник от 31 януари до 9 февруари. Припомняме, че от на следващия ден влиза в действие и оповестената зараза за област Ямбол.
 
Общите краткотрайни ограничения в областите включват прекратяване на плановите съвещания на здрави бременни дами и деца, профилактичните прегледи и наложителните имунизации и реимунизации. Забраняват се свижданията, а в детските ясли, градини и учебни заведения се организира прецизен всекидневен филтър.
 
В област Пазарджик и област Варна се прекратява и присъственият образователен развой в период от 31 януари до 5 февруари в това число. Децата няма да посещават присъствено образователни и извънкласни занимания и в област Перник.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР