Още три момчета бяха изведени от пещерата в Тайланд, в

...
Още три момчета бяха изведени от пещерата в Тайланд, в
Коментари Харесай

Спасителната акция в Тайланд на финала, изведоха още 3 деца

Още три момчета бяха изведени от пещерата в Тайланд, в третия ден на избавителната интервенция. С това броят на избавените деца стана 11.

В пещерата остават едно дете и тренорът по футбол, които се чака да бъдат избавени до края на деня. Освен тях обаче, следва да бъдат изведени доктор и трима морски пехотинци, които са с децата от момента на откриването им за оказване на първа помощ.

19 водолази са влезнали в пещерата в северната част на Тайланд при сложна и високо рискова задача за избавяне на блокирания от две седмици юношески футболен тим.

Изпратената от милиардера бизнесмен Илон Мъск по-рано през днешния ден подводница няма да се употребява в избавителната интервенция. 

Лекар и водолзаи от тайландския военноморски флот участваха в безпрецеденрната избавителна задача, с цел да изведат до входа на пещерата момчетата и треньора им при 4-километрова права на подводно придвижване и лазене. 

Операцията през днешния ден стартира малко след 10 ч. локално време, когато 19-те водолази си проправиха път в пещерата. На мястото вали дъжд, само че спасителите споделят, че нивото на водата в пещерните коридори към момента не се е покачило и е сходно на това при започване на интервенцията, почнала в неделя. 

Спасените досега момчета са в изолираност в болница поради рисковете да развият зараза. Те няма да съумеят да отидат на финала на Световното състезание по футбол, където бяха поканени. Две от първите освободени момчета са посочили признаци на пневмония, предава Индипендънт. 

Би Би Си разгласява фрагменти от интервенцията и коментар на водолаза Иван Караджич, взел участие в нея, който споделя, че самият той е изпитвал боязън. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР