Още три кораба, превозващи 61 000 тона селскостопански продукти за

...
Още три кораба, превозващи 61 000 тона селскостопански продукти за
Коментари Харесай

Още 61 000 тона храни бяха изпратени от Украйна

Още три кораба, пренасящи 61 000 тона селскостопански артикули за страните от Азия и Европа, са потеглили от черноморските пристанища на Украйна. Това заяви украинското министерство на инфраструктурата в обява във " Facebook ", представена от " Укринформ ".
 Киев: Русия преднамерено бави доставките на украинско зърно през Черно море
Киев: Русия преднамерено бави доставките на украинско зърно през Черно море

В териториалните води на Турция има опашка от 77 сухотоварни кораба

Според известието, още 23 кораба се товарят с 856 000 тона украински селскостопански артикули.

Според министерството три кораба се движат по " зърнения кулоар " за товарене на 85 500 тона селскостопанска продукция.

Общо от 1 август 504 кораба са доставили 12,27 милиона тона зърно и храни от украинските пристанища в страни от Азия, Европа и Африка.
 Лошото време пречи на износа на украинско зърно
Лошото време пречи на износа на украинско зърно

Позиция на Истанбул

На 22 юли в Истанбул Украйна, Турция и генералният секретар на Организация на обединените нации Антонио Гутериш подписаха Инициатива за безвредно превозване на зърно и храни от пристанищата Одеса, Черноморск и Южен.

Първият транспортен съд с украинско зърно напусна пристанището на Одеса на 1 август.

Припомняме, че Украйна, Организация на обединените нации и Турция се договориха в Истанбул на 17 ноември да удължат Черноморската самодейност за зърно с още 120 дни.

Базираният в Истанбул Съвместен координационен център, който дава отговор за изпращането на кораби за сухи товари от украинските черноморски пристанища в границите на " договорката за зърно ", съобщи в понеделник, че нито един транспортен съд не е съумял да излезе в морето заради неподходящите метеорологични условия . В същото време шест кораба, които минаха през морския филантропичен кулоар на 28 ноември, са на път към украинските пристанища.
 Украйна усилва пристанищата за експорт на зърно
Украйна усилва пристанищата за експорт на зърно

Близо 500 кораба са напуснали пристанищата с 12 милиона тона храни за 40 страни

Киев упрекна съветската страна, че съзнателно забавя инспекцията на кораби с украинско зърно от Съвместния координационен център (СКЦ) по самодейността " Черноморско зърно ", като по този метод саботира споразуменията, реализирани на равнище Организация на обединените нации с посредничеството на Турция. Пречките, основани от Русия, предизвикват обилни загуби на Украйна, оплаква се Киев. Според Украйна с всеки нов шантаж от страна на Русия, цената на зърното на международните пазари се покачва.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР