Още този следобед в северозападните райони от страната ще започнат

...
Още този следобед в северозападните райони от страната ще започнат
Коментари Харесай

Внимание, опасно време следващите дни

Още този следобяд в северозападните региони от страната ще стартират превалявания от дъжд, а до вечерта ще завали на доста места в Западна и Централна България . В петък преваляванията ще продължат, ще са обилни по количество. Още преди обяд в Предбалкана и високите полета, а след обяд и в множеството региони от Северна България дъждът ще премине в сняг . Вятърът ще се ориентира от север-североизток, ще е сдържан, в източните региони - мощен. С него ще нахлува леден въздух и температурите ще се намаляват и към 14:00 ч. в по-голямата част от страната ще са сред 2° и 7°. Това сочи прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

Синоптиците издават предизвестие от втора степен - оранжев код, за 14 области в страната , и от първа степен - жълт код, в останалите 14 области за превалявания . Това излиза наяве от картата с предупредителните кодове за рисковите метеорологични феномени, разгласява в уеб страницата на Национален институт по метеорология и хидрология.
 Национален институт по метеорология и хидрология
През нощта против събота дъждът на всички места ще премине в сняг. В събота в северните региони преваляванията ще отслабнат и последователно ще стопират, а в южната половина от страната ще продължат през целия ден. Ще се образува снежна завивка. По планинските проходи и в Източна България ще има условия за виелици и навявания. Застудяването ще продължи и в цялата страна температурите ще остават съвсем без дневен ход, близки до нулата.

В неделя още сутринта преваляванията на всички места ще спрат. Облачността постепенно ще се раздира. Вятърът ще отслабне и ще се ориентира от северозапад. Минималните температури ще са сред минус 5° и 0°, а оптималните - сред 0° и 5°.

През първите дни от новата седмица ще доминира слънчево време. Вятърът ще е слаб от северозапад, в доста региони краткотрайно ще стихва. В понеделник сутринта ще е студено, минималните температури ще са сред минус 8° и минус 3°, в котловините в Западна България до към минус 10°, а оптималните ще са сред 3° и 8°. Във вторник и сряда ще са с 2-3 градуса по-високи.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР