Още този петък оръжейният завод Емко може да получи обратно

...
Още този петък оръжейният завод Емко може да получи обратно
Коментари Харесай

Държавата готова да върне лиценза на „Емко“ още в петък


Още този петък оръжейният цех " Емко " може да получи назад лиценза си. Това обаче ще стане при изискване, че инспекцията покаже, че всички нарушавания са изчистени. Това оповестиха от Министерството на икономката по отношение на планувания през днешния ден митинг на чиновниците на компанията.

От там напомнят, че в резултат на установени нередности при предпазване на муниции в сдружението от способените за това органи, лицензът за импорт и експорт на компанията бе спрян за период от 6 месеца или до отстраняването им. Решението за това е на Междуведомствения съвет по отбранителна промишленост и сигурност. На 25 септември 2017 година в Съвета бе получено писмо от Главна дирекция " Национална полиция ", в което се декларира, че отчетът от завършилите инспекции ще бъде възложен най-късно до 4 октомври. Ангажимент на съпредседателите на Съвета - вицепремиера и министър на защитата Красимир Каракачанов и министъра на стопанската система Емил Караниколов - е на 6 октомври да бъде свикано изключително съвещание, на което да бъде прегледан отчетът и в случай че нередностите са отстранени, лицензът на компания ЕМКО да бъде възобновен.

Правителството ще предприеме всички нужни дейности за унищожаване на компаниите, стоящи на входа и изхода на държавните предприятия, за да се подсигурява работата им, по-добри хонорари за служащите и възстановяване изискванията на труд, както и завишаване на постъпленията в държавния бюджет посредством погашение на дивиденти.

Очаква се навреме да станат ясни и резултатите от подхванатите инспекции в държавните сдружения " Кинтекс " и ВМЗ-Сопот за подписаните контракти и извършените процедури за последните 10 години. Както беше поискано от служащите във ВМЗ, ще бъде осъществена инспекция по отношение на потреблението и разпространението на поверителна техническа документи, благосъстоятелност на държавните сдружения от военно-промишления комплекс.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР