Още този месец ще започне ремонт на бул. Княз Борис

...
Още този месец ще започне ремонт на бул. Княз Борис
Коментари Харесай

Кметът разкри кои са приоритетите за 2024 година

Още този месец ще стартира ремонт на бул. " Княз Борис I " за възстановяване и полагане на нова канализация в сектора сред Траката и " Св. св. Константин и Елена ". Едното платно от булеварда ще бъде затворено, а дейностите се чака да приключат до 15 май 2024 година поради идния летен сезон. Новината заяви в първото за 2024-та година предаване " В ефир сте " на Радио Варна кметът на морската столица Благомир Коцев. 

Нов тръбопровод ще се поставя в сектора от Горна Трака до бул. " Княз Борис I ", а формалното известие за идните действия ще бъде оповестено още тази седмица. Третият сектор от  ремонта ще бъде на " Двете кули ", където ще бъде сменен голям тръбопровод. За това ще изчакаме да завърши работата по улица " Девня ", посочи Коцев. 

Стриктна стиковка сред ВиК и Община Варна е една от задачите ми. Да бъдем в непрекъснат контакт и да сме синхронизирани в дейностите си, добави той. 

До април месец 2024 година би трябвало да приключат ремонтите, свързани с огромния ВиК-проект във Варна, а сега следва подписването на анекси към договорите с фирмите-изпълнители, с цел да бъдат обезпечени периодите, които са дадени. Ние ще ги използван и с цел да бъдат подтиквани да приключат в точния момент, сподели още той. По думите му, причина за забавянето на работата по ВиК-проекта е фактът, че потенциалът на компаниите не е бил задоволителен, с цел да работят по едно и също време. 

Община Варна обмисля монтирането на камери в 16 основни точки в града, на които нерегламентирано се струпват боклуци - към контейнери или противозаконни огромни сметища в града, заяви още кметът. Остават две години и половина до прекратяването на договоря с компаниите, а средствата, усвоени към този миг, са 40 милиона лв.. В рамките на петте години се дават 90 милиона лв.. Оказва се, разясни Коцев, че компанията не съумява да усвои всички средства. Работата на сметоизвозващите компании би трябвало да се усъвършенства, а ние да работим в синхрон с тях, преди да стартираме с по-строгите ограничения, добави той. " Фирмата желае актуализация на цените за да може да усъвършенства изискванията на възнаграждение на техните чиновници. Имаме публична среща на 8 януари ", разясни Коцев. Той заяви, че през днешния ден е взето решение за увеличение на план-сметката за идната година, с цел да може сметосъбиращата компания да усвои повече пари. " Ние считаме, че компанията отново няма да се оправи, в случай че не се създадат други промени, една от които е повишение на заплатите на техните служащи ", акцентира Благомир Коцев.

Увеличаване на заплащането на заетите в Градския превоз във Варна е друга значима стъпка за оправянето на казуса в бранша, добави той. 

Около 30 % от крушките за осветлението в Морската градина липсват. Това заяви още кметът на Варна. Фирмите, които имат ангажимент да поддържат тези системи, би трябвало да бъдат в крайник с времето, акцентира той. Коцев добави, че договорите на компаниите са изтекли на 31 декември 2023 година Няма кой да поддържа тези системи, сподели още Коцев.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР