Още сутринта облачността от северозапад ще започне да се разкъсва

...
Още сутринта облачността от северозапад ще започне да се разкъсва
Коментари Харесай

Още сутринта облачността от северозапад ще започне да се разкъсва и намалява

Още сутринта облачността от северозапад ще стартира да се раздира и понижава, след обяд до най-вече слънчево. До обяд на обособени места, основно в планинските региони в Южна България, ще има слаби превалявания от дъжд, над към 2000 метра - от сняг, заяви Националният институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

Максималните температури ще са най-вече сред 16° и 21°, в София - към 17°.

По Черноморието облачността от север ще се раздира и понижава, след обяд до най-вече слънчево. Преди обяд на обособени места по южното крайбрежие, където облачността ще е към момента забележителна, ще превали едва. Ще духа до сдържан вятър от изток-североизток. Максималните температури ще са 18°-19°. Температурата на морската вода е 18°-21°. Вълнението на морето ще бъде 3 бала.

Над планините до обяд облачността ще е забележителна, на обособени места в масивите в Южна България ще има превалявания от дъжд, над към 2000 метра - от сняг. След обяд облачността ще се раздира и понижава. Ще духа слаб до сдържан вятър, по най-високите елементи от северозапад, в останалите региони до вечерта ще се ориентира от югозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде към 11°, на 2000 метра - към 5°.

В четвъртък и петък с южен вятър ще се затопля. Ще бъде най-вече слънчево, с раздрана висока и междинна облачност.

През първия ден вятърът ще е към момента слаб, в петък северно от планините - сдържан, стремителен, с южна съставния елемент. Дневните температури в петък ще доближават 25° - 30°, по-ниски, до към 20°, ще остават в котловините в Югозападна България, в крайните северозападни региони и западната част на Горнотракийската равнина. Ще се покачат утринните температури, минималните ще са сред 8° и 13°. 
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР