Още служители на реда ще борят престъпността в Русе. Те

...
Още служители на реда ще борят престъпността в Русе. Те
Коментари Харесай

Русе вече има общинска полиция

Още чиновници на реда ще борят престъпността в Русе. Те са част от общинската полиция в града и работят напълно по закона на Министерство на вътрешните работи.

Освен че ще попречват всевъзможни закононарушения, те имат право да вършат информация на персонални документи, както и да задържат жители в нарушаване.

" Разликата, която жителите биха забелязали, са две отличителни емблеми - на десния ръкав - емблемата на община Русе и на гърдите - надписът Общинска полиция. Ежедневно сътрудниците се сблъскват с погрешно паркирани транспортни средства, сформират фишове на техните водачи, за погрешно паркиране в тревни площи, кръстовища. Съставят фишове даже в отсъствието на водачите. Последните няколко дни много постоянно се постановяваше да оказват подпомагане на чиновници от разнообразни дирекции “, изясни старши контрольор Ивайло Топалов, шеф група „ Общинска полиция “ - Русе

Освен по сигнали на жители, общинската полиция ще реагира на всички нарушавания, които са снимани от видеонаблюдението в града.

" Към общината сега имаме 910 камери, които гледат освен центъра, гледат всички крайни квартали, кръстовища, входове, изходи. Те ще бъдат смесени екипи. Един чиновник от общинска полиция, един чиновник от КООРС. Те ще си взаимодействат “, съобщи Йордан Джамбазов, шеф на СЗ „ КООРС “ към община Русе.

В момента към общинската полиция в града работят петима служители на реда. Очаква се до края на годината в звеното да бъдат назначени още хора.

Подробности вижте във видеото.

Пламенка Тонева / Владимир Савчев
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР