Още следващите месеци ще дадем по-голям тласък на икономическите отношения

...
Още следващите месеци ще дадем по-голям тласък на икономическите отношения
Коментари Харесай

По-голям тласък на икономическите отношения с Мароко обещава Борисов

Още идващите месеци ще дадем по-голям подтик на икономическите връзки сред България и Мароко. За това увери министър председателят Бойко Борисов по време на взаимно изказване с мароканския си сътрудник Саад Еддин Ел Отмани в Рабат, където е на двудневно публично посещаване. Той посочи, че стокооборотът надвишава 250 милиона евро в сферите на строителството, фармацията и храните.

В наличието на двамата държавни ръководители беше подписано Административно съглашение към Спогодбата за обществена сигурност сред България и Мароко. Документът контролира обезпечаването при работа в двете страни, както и реда за разпределяне на пенсии и различен тип компенсации на хора, които са били обезпечавани в двете страни.

Премиерът Борисов изрази вяра, че със съглашението още идващите месеци ще се подтикват бизнес връзките. Като образец за активизиране на тези връзки министър-председателят уточни провелите се два стопански форума в Рабат и Казабланка по време на формалната аудиенция в Мароко.

 Мароко е перспективен външнотърговски сътрудник за България, вижда Борисов
Мароко е перспективен външнотърговски сътрудник за България, вижда Борисов

Двамата министър председатели означиха перспективните сфери за капиталово съдействие

В своето изказване той съобщи, че от няколко месеца двете страни работят интензивно по въпроси в областта на сигурността и съдействието, изключително по тематиката тероризъм и миграция. Борисов увери, че партньорството им ще продължи и за в бъдеще.

Премиерът добави, че са били показани и опциите на военнопромишления комплекс в България и насочи покана към мароканския си сътрудник да посети страната ни при започване на другата година.

От своя страна министър председателят на Кралство Мароко означи, че двете страни споделят сходни позиции по редица районни и интернационалните проблеми. Той съобщи и че в края на българската аудиенция България и Мароко имат пътна карта за развиването на двустранните връзки в другите области на съдействие.

 Борисов: Конфликтът сред Русия и Украйна е изключителна опасност
Борисов: Конфликтът сред Русия и Украйна е изключителна опасност

Премиерът изнесе лекция в Рабат...

Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР