Още след изборите всички насочиха погледите към третия мандат –

...
Още след изборите всички насочиха погледите към третия мандат –
Коментари Харесай

Георги Свиленски: Още след изборите всички насочиха погледите към третия мандат

" Още след изборите всички насочиха погледите към третия мандат – той е антикризисен и на всички партии “. Това съобщи в ефира на bTV зам.-председателят на групата на БСП в Народното събрание Георги Свиленски.

" Когато ти дадат мандат за сформиране на държавно управление, би трябвало да търсиш болшинство, а не да поставяш линии. На " Продължаваме промяната “ е ясно, че БСП няма по какъв начин да поддържа декларация, с която се продължава военната помощ за Украйна “, добави той.

Според него забавеното връчване на мандатите основава неприятен казус.

" Лошото е, че загубихме три месеца. Президентът Радев три месеца губи времето на жителите и на Народното събрание. Никой не е желал толкоз диалози и срещи “, уточни Свиленски.

" Имаше смисъл от такова отсрочване, в случай че беше импортиран бюджет. Започнахме годината без нараснали заплати, без помощ за бизнеса, без 25 стотинки отстъпка за горива. Той може да връчи мандата по Великден и да каже – говорете си в Народното събрание. Призивът ми е час по-скоро, след връщането да бъде връчен третият - на който си избере. Да не бави топката. България има потребност от парламент, който да одобри бюджет “, акцентира националният представител от БСП.

Свиленски напомни, че БСП има решения да не поддържа мандат на ДПС или " Възраждане “.

" Български напредък “ демонстрира, че може да приказва по всички тематики с всички, само че те имат 12 народни представители – за държавно управление трябват 121. С 12 няма да стане. И с " Демократична България “, и с " Продължаваме промяната “ показахме, че можем да беседваме и да търсим единодушие в сложни обстановки. Показахме, че можем да реализираме единодушие и да намерим допирни точки “, акцентира той.

" Предварително не мога да сложа безусловно никакви загради нито пред  " Български напредък, нито пред  " Демократична България “, безапелационен е Свиленски.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР