Още шест държави обявиха, че ще спрат финансирането на Агенцията

...
Още шест държави обявиха, че ще спрат финансирането на Агенцията
Коментари Харесай

Още шест държави спират финансирането за палестински бежанци

Още шест страни оповестиха, че ще спрат финансирането на Агенцията на Организация на обединените нации за палестинските бежанци. Това става след изказванията, че някои от чиновниците ѝ са взели участие в нападенията на Хамас против Израел на 7 октомври.

Англия, Германия, Италия, Нидерландия, Швейцария и Финландия се причислиха към Съединените щати, Австралия и Канада, които стопираха финансирането на Агенцията за помощ. От своя страна Агенцията съобщи, че е почнала следствие на няколко чиновници и е прекъснала връзките си с тях. По-рано израелският министър-председател Бенямин Нетаняху още веднъж остро разкритикува Международния съд и посредническата роля на Катар, като съобщи, че Израел ще реализира всичките си цели във войната. 

 
Що се отнася до Катар - не се отхвърлям от нито една дума, която споделих. Няма да се откажа от нито една опция за оказване на напън върху " Хамас ", с цел да върнем нашите отвлечени съграждани. Катар има въздействие върху Хамас. По-рано Доха се ангажира да подсигурява, че медикаментите ще стигнат до нашите жители, а също по този начин съобщи, че може да помогне за връщането им. Така че щом се показват за медиатор, те ще би трябвало да окажат своя напън.
Бенямин Нетаняху, министър-председател на Израел

 

Междувременно стана ясно, че шефът на Централно разузнавателно управление на САЩ Бил Бърнс ще се срещне в Европа с ръководителите на разследващите служби на Израел и Египет, както и с министър-председателя на Катар. Те ще обсъдят опцията за нова договорка за освобождението на израелските заложници. Усложнява се и филантропичната рецесия в Газа. Според лекарите обстановката в лечебните заведения в Хан Юнис е сериозна. Болница " Насър ", която е главният медицински център в южната част на анклава, е с изчерпани ресурси от кръв, упойка и други лекарства. Градът е огнище на напрежение в последните боеве сред Израел и Хамас. Болничните заведения са " под блокада ", защото израелските военни ускориха интервенциите си там през последната седмица.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР