Още се намираме в периода на бавен растеж на новите

...
Още се намираме в периода на бавен растеж на новите
Коментари Харесай

Прогноза: Следващата седмица ще достигнем момента, в който коронавирусът ще избухне

Още се намираме в интервала на муден напредък на новите случаи на COVID-19, само че в случай че продължава по този начин, този интервал скоро ще завърши. 1,30 е сериозната стойност на репродуктивното число, в този момент е 1,12. Това съобщи проф. Николай Витанов, математикът на Националния действен щаб (НОЩ).
С други думи – когато 10 души почнат да заразяват 13 души, се потегля на експоненциален напредък. Ще го усетите, то ще е като октомври – ноември 2020 година, добави той.
 Бъдещето на ковид: Лятото може да е преломен миг, само че надали ще изчезне Бъдещето на ковид: Лятото може да е преломен миг, само че надали ще изчезне
Появата на разновидности на ковид добави още по-голяма неустановеност към имунизационните акции, почнали в огромна част от света и к...
Ще изкараме тази седмица и към този момент идната седмица ще доближим 1500 случая дневно – сериозната граница, посочи Витанов пред Нова телевизия.
Ако оставим нещата по този начин, бързо ще почнат да се усилват новите случаи. Рекордът ни като репродуктивно число беше 1,95-1,96, до момента в който във Англия при пика беше 2,9 – 3. При „ английски сюжет ”, приказваме за над 5000 души дневно – т.е. обстановката в Чехия, която беше, посочи Витанов.
В момента Кюстендил е доста покрай дифузно разпространяване на ковид. Но към този момент и Пазарджик е в ситуацията на Кюстендил.
Вече към 900 000 души са се срещнали с ковид, пресмята Витанов, който сподели, че умножава по 4 публично откритите случаи. Лятото умножавахме по 8, сподели още той, само че не посочи за какво в този момент умножава по 4.
 Надежда: В международен мащаб болестта от ковид се отдръпва Надежда: В международен мащаб болестта от ковид се отдръпва
Броят на новите случаи на COVID-19, регистрирани в международен мащаб понижава за четвърта поредна седмица, сочат данни на Световната здрав...
По думите на Витанов, при 2 милиона имунизирани против ковид към този момент мощно ще се повлияе на разпространяването на COVID-19. Дори малко над 1 милион ще се види, сподели той, с конкретизиране, че 3,5 милиона имунизирани дейно към този момент " може да ни решат казуса ".
Толкова е – това удостовери проф. Витанов за изчисленията на неговия сътрудник Кит Йейтс какъв брой тъкмо като.
Още:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР