Още се надявам на разум в политическата класа. Днес им

...
Още се надявам на разум в политическата класа. Днес им
Коментари Харесай

Борисов: Няма да мине и вторият мандат, сега е времето за разум и класа

Още се надявам на разсъдък в политическата класа. Днес им показахме, че на нас може да ни се има доверие ", разяснява водачът на ГЕРБ Бойко Борисов във връзка на отхвърли на ПП-ДБ да поддържат кабинета на ГЕРБ и избора на началник на правната комисия в Народно събрание, за който имаше " джентълменско съглашение " да е от Политическа партия и от ГЕРБ през три месеца.

" Аз не се меся в работата на Мария Габриел, само че тя би трябвало да продължи да търси сечението, по което би могло да се направи държавно управление ", сподели той.

Според него, в случай че мандатът за сформиране на държавно управление на ГЕРБ не мине, няма да успее и вторият на ПП- Демократична България, тъй като няма да събере нужното болшинство за поддръжка.

" Без ГЕРБ, Има Такъв Народ и " Възраждане " и те са в огледалната позиция и в случай че не става в първия мандат, няма да стане и във втория ", заключи той.

Относно абсурда с основния прокурор Иван Гешев, Борисов уточни, че от години доста политици желаят оставката на обвинител номер едно и абсурдът не може да се корени в предлагането на Габриел, в случай че има кабинет на ГЕРБ, да бъде заменен основния прокурор.

" От доста години доста политици желаят оставката на Гешев и до този миг скандал не се е разразил и този скандал, който в този момент се води, ни прави по-твърдо уверени, че политическата класа би трябвало да се меси единствено със законите и Конституцията. Законите на Крум Зарков от месеци обратно споделяме, че ще бъдат признати. Те дават опция за надзор в такива обстановки, за механизъм и инспекция. Това сме споделили и в случай че това е провокирало някакви реакции, това си е тяхна работа, не е наша, ние на нашите гласоподаватели сме споделили, че ще ги подкрепим и сме поели ангажимент пред евроатлантическите ни сътрудници законите на Зарков да бъдат признати и това сме го говорили на всички места ", разяснява Борисов.

" Министърът на правораздаването е внесъл тези закони, нашата ПГ е поела ангажимент да ги поддържа, този, който ги е писал, носи отговорност, само че доста бързо като първо законодателство това би трябвало да е признато ", добави той.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР