Още със започването на 50-ия Национален конгрес на БСП и

...
Още със започването на 50-ия Национален конгрес на БСП и
Коментари Харесай

Със скандал и искане за оставка на Нинова започна Конгресът на БСП

Още със започването на 50-ия Национален конгрес на Българска социалистическа партия и след първите фрази на водача на Корнелия Нинова породи скандал.

Петър Витанов взе думата и попита: " Докога ще отхвърляме да носим виновността, водачът носи отговорността, същинският водач води борбите ".

Другарю, Витанов, дайте оферти по дневния ред, прекъсна го Георги Свиленски, който води първата част на съвещанието.

" По създание ", сподели Витанов. " Искам първа точка да бъде преустановяване на пълномощията на ръководителя на Народно събрание на Българска социалистическа партия ", заяви той. В залата последваха и ръкопляскания.

Бе издигнат въпросът, че има лист за недопускане на членове на Народно събрание на Българска социалистическа партия и са закрити общински организации в Хасково. Девет делегати са отстранени, те са пуснали тъжба в комисията по жалбите и мандатната , заяви Петър Мутафчиев.
 Списък със неразрешени лица на Конгреса на Българска социалистическа партия
Списък със неразрешени лица на Конгреса на Българска социалистическа партия

Кирил Добрев се появи полулегално

Думата взе и Валери Жаблянов, който също стачкува и изиска микрофони в средата на залата, както и да се раздаде резолюцията в залата.

Румен Гечев попита: " Кой ще ръководи партията преди изборите, това е опит за атентат и няма по какъв начин да мине ".

Крум Зарков поддържа с искане за оставка на Корнелия Нинова. " Откажете се от конгреса, с цел да може Българска социалистическа партия да завоюва избори ", изиска той.

По искане на Атанас Зафиров да се приключи дебатът и да се продължи с дневния ред на съвещанието - " оставката на Корнелия Нинова остана на думи ". 537 бяха " за ", 221, " срещу ", 16 " въздържали се " и дебатът бе преустановен.
 Румен Овчаров желае да
Румен Овчаров желае да " бъде освободен от медиите "

Така той разяснява попадането на името му в листата " Магнитски "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР