Още със своята реч 6 месеца преди края на мандата,

...
Още със своята реч 6 месеца преди края на мандата,
Коментари Харесай

Росен Плевнелиев: Никой не бива да се взема насериозно завинаги

" Още със своята тирада 6 месеца преди края на мандата, още като настоящ държавен глава, аз споделих, че политиката не е непременно и не би следвало да бъде задачата. Политиката постоянно е средство, с цел да бъдем потребни, с цел да търсим дружно с народа и да намираме верните решения и да реализираме напредък. Оттогава до момента аз имам вяра, че давам малко по-различен образец. Не съм тук за стола, нито за силата, нито за властта, само че не преставам да работя по смислени планове. Където и да съм, аз съм отдаден на това. Именна по тази причина една година след мандата аз излязох да кажа, че има живот след политиката, и че той по никакъв начин не е неприятен ". Това съобщи в студиото на " Здравей, България " Росен Плевнелиев - президент на България от 2012 до 2017 година.
" Никой не трябва да се взема насериозно вечно и непременно. В една демократична страна всеки има мандат. Аз имах 3 години като министър, 5 години като президент. Работих. Дадох всичко от себе си. Сега идват идващите. Пожелавам им триумф ", сподели още Плевнелиев.

И добави, че в българската политика вижда доста мъже и дами, които се възприемат насериозно и непременно.

Относно рецензиите, които насочи преди време към сегашният президент Румен Радев, Плевнелиев съобщи: " Аз първо го укорих, че не взима мнение по Истанбулската спогодба, а след това той промени своята настройка като взе отношение и се произнесе изрично " срещу " тази спогодба. Така че неговото отношение към този момент е ясно. Аз не съм склонен с сходно деяние на държавен глава ".

По думите му, когато има паники в обществото, президентът не мълчи и не отсрочва своята позиция.

" Радвам се, че след едно закъснение, той излезе и се нарежда ясно. Когато има разделяне и в доста огромна степен неистини, операции и неточни диспути, липса на спор всъщност по една стратегически значима тематика, каквато е отбраната на дамите и децата в България и по света от принуждение, е редно президентът да излезе с ясни причини и да каже дали е " за " или " срещу ", разяснява президентът Росен Плевнелиев дейностите на актуалният президент Румен Радев.

Плевнелиев изрично се разгласи " срещу " провеждането на референдум за Истанбулската спогодба.

" Категорично съм срещу да се трансферира отговорността на народа тогава, когато той е подведен и тогава, когато не са се чули ясни причини от специалисти. Смятам, че българският народ беше измамен. Имаше доста операции и доста неистини във връзка с Истанбулската спогодба на Съвета на Европа за отбрана на дами и деца от принуждение. Нагледах се на безусловно безотговорни изявления, както и на обстоятелства, които не дават отговор на истината. Конвенцията не е за въвеждане на " трети пол ", тя не се занимава с това ", сподели още някогашният държавен глава Росен Плевнелиев.

Според него би трябвало да се увеличи доверието на жителите в българските институции.

" Парламентът е сърцето на българската народна власт. Тя не е съвършена, никога, нито Народното събрание е подобен. За страдание, той се употребява с доста ниското доверие на жителите. И точно тук е значимата задача за президента - да помогне за това институциите в България, в това число и Народното събрание да се употребяват с по-голямо доверие от жителите, а не да ги наскърбяват ", разяснява Плевнелиев.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР