Още само три мача останаха да се изиграят в българския

...
Още само три мача останаха да се изиграят в българския
Коментари Харесай

Левски с последна поправка, ако иска да играе в Европа

Още единствено три мача останаха да се изиграят в българския футбол, преи завесата на този сезон да падне дефинитивно. Тази вечер е първият от тях, след който ще имаме дефинитивна изясненост върху всички родни участници в евротурнирите.

На "Герена " Левски посреща Етър в баража за Лига Европа и спечелилият ще вземе последната трета квота на Първа лига за втората по мощ европейска клубна конкуренция. Там към този момент са носителят на Купата на България Локомотив Пловдив, както и вторият в класирането ЦСКА.

Битката за Европа е от 20:00 часа довечера. Можете да я наблюдавате непосредствено в ефира на DIEMA SPORT, както и онлайн на нашата платформа PLAY DIEMA XTRA. За вас ще го следим и минута по минута на GONG.BG.

За Левски това е последна опция да изтрие най-малко част от неприятните мемоари на почитателите си през миналия сезон. В него "сините " започнаха добре, даже имаха шансове за купата, само че съмненията в края на 2018 година, а след това и през март и април не просто лишиха "сините " от опцията да пресечен 10-годишната суша без трофей, само че и ги пратиха зад ЦСКА.

Сега треньорът Георги Тодоров би трябвало да вади кестените от огъня в последния си мач отпред на отбора. Самият той разгласи, че желанието му е след този сезон да се посвети още веднъж напълно на ролята си в школата на "сините ", тъй че сигурно е стимулиран да свърши работата си до дъно.

Добрата вест за него е, че ще може да употребява всичките си налични футболисти. Голяма част от контузените почиваха в последния кръг от плейофите против Берое и получиха задоволително време да превъзмогнат болежките си. Хали Тиам и Станислав Костов имаха контузии, само че към този момент са възобновени от тях и ще са на линия.

Проблеми няма и за сътрудника му Красимир Балъков. Легендата от САЩ'94 ще води за последно родния си тим, а от на следващия ден застъпва отпред на националния отбор на България и сигурно ще желае да се раздели уместно с "болярите ", класирайки ги за Европа за първи път от близо 30 години.

Какво ще се случи, ще разберем в късните часове на деня във вторник. Тъй като в тази борба няма реванш, при тъждество в 90-те минути, ще следват продължения, вероятно по-късно и дузпи. За Левски това е трети бараж в историята от три състояли се въобще. Досега "сините " нямат празно - биха Верея с дузпи в първото издание, след това Черно море с 4:1 във второто и в този момент се надяват на хеттрик.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР