Още с появата си на екран той се превръща в

...
Още с появата си на екран той се превръща в
Коментари Харесай

Асен Блатечки - истински зъл в ролята, която дълго ще помним

Още с появяването си на екран той се трансформира в неприятното момче на българското кино. Днес още веднъж влиза в такава роля - повода е, че обича провокациите.

Асен Блатечки взе участие в първия екшън уеб сериал на 7Talents във Vbox7 - "Пъзел: Похитени ".

Актьорът признава, че героят му събира в себе си всички неприятни качества, за които може да си помислите - несдържаност, непреклонност, жестокост; той е нападателен и безсърдечен.

"Много одобрявам ролята, макар че в този човек няма нищо позитивно ", споделя Блатечки, който приема предизвикването да влезе в облика на Зак и както сами ще видите в епизодите на сериала, се оправя ослепително със задачата.

- Какво Ви стимулира да участвате в сходен план?

- Няколко са нещата – първо, това е екип, който аз не познавах, мислех си, че познавам всички хора, които вършат кино в България, оказа се че има няколко, които не съм виждал. Плюс това доста обичам да работя с младежи. За шанс, тук всички са доста надарени и приятни. Освен това,

Виждам бъдещето на малкия екран, сериалите и киното в интернет.

Това е безусловно естественият път съгласно мен.

- Какви са преимуществата на уеб продукциите?

- Много са. Те са налични за безусловно всеки - който има телефон в ръката си, може да гледа сериала...Някак си доста по-лесно продуктът доближава до фена.

За ролята на ментор и за менторите в живота
 Бойко Кръстанов и Асен Блатечки като Зак и Боби Бойко Кръстанов и Асен Блатечки като Зак и Боби
- В "Пъзел: Похитени " сте освен неприятното, само че и положителното момче... най-малко в очите на Боби, чийто настойник и ментор сте Вие? В тази връзка по какъв начин се чувствате в ролята на наставник?

- Героят на Бойко Кръстанов има много повече позитивни черти. Аз съм негов ментор, защото Зак е експерт в това, с което Боби желае да се занимава.

Смешното е, че в действителност моят персонаж може да научи героя на Бойко са единствено на кофти неща. Аз съм виждал доста такива хора, които обичат да поучават другите, без въобще да схващат защо става въпрос и моят воин е малко подобен.

Кое е това момче - с изцяло нова визия и нова екшън роля

- А кои са Вашите ментори в действителния живот – хората, до които се допитвате, когато сте на кръстопът?

- Нямам наставник. Преди години може би да – татко ми беше подобен човек, треньорът ми по карате също. Учителите ми от специалността са такива хора. Но сякаш в никакъв случай не съм имал някой, до който да се допитвам за това по какъв начин да действам в живота си.

Смятам, че всеки би трябвало да бъде самичък наставник на личния си живот.

- Лесно ли взимате решенията - рискувате, а след това мислите?

- Зависи от обстановката, може би с времето това се трансформира. Когато човек е по-млад, работи по-импулсивно. През по-голямата част от живота си първо съм работил, по-късно съм мислил дали е било вярно. Но с годините стартирам да помъдрявам, което не значи че не работя импулсивно от време на време и в този момент.

- Вие самият сте родител, от коя страна заставате по-често – на строгия татко, който направлява и поучава, или демократичния родител, който дава независимост на децата си да пробват и бъркат?

- Вторият сигурно! Предпочитам децата ми да опитат, естествено, че ще ги предупредя за рискове, само че желая да се опарят сами и да преценяват кое е вярно и кое не. Също по този начин желая сами да си изберат пътя в живота.

Предизвикателсвата в специалността

- Миналата година направихте своя режисьорски дебют, в този момент за първи път участвате в уеб сериал. Обичате ли предизвикателсвата в специалността и има ли нещо, което не Бихте създали поради нея?

Много обичам провокациите и има хиляди неща, които не бих направил поради специалността.

- В тази специалност съм, с цел да се развличам, а това, че имам щастието да се прехранвам от това, е голям шанс за мен. Много неща не бих направил – не бих предал другар поради роля например; не бих се унизил, с цел да взема роля или нещо такова.

- Нека повдигнем малко завесата на "Пъзел:Похитени " - в последна сметка ученикът ще надмине ли учителят, или Боби вечно ще остане под закрилата на Зак?

- Според мен Зак е неосъществим в това, което Боби желае да прави и накъдето се е запътил.

Вижте Асен Блатечки и Бойко Кръстанов в първия епизод на сериала "Пъзел: Похитени " във видеото горе.

Четете още:

Познахте ли това момченце? Днес в кръвта му тече бензин!

Асен Блатечки: Мечтите ми са огромни и ги преследвам до дупка

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР