Още с първите появили се кадри на Close to the

...
Още с първите появили се кадри на Close to the
Коментари Харесай

SOMA, а не Bioshock стои като вдъхновение зад Close to the Sun

Още с първите появили се фрагменти на Close to the Sun заваляха сравненията с Bioshock сериите. Повод за това беше несъмнено преди всичко цялостната визия, като и за двете игри, желания жанр е арт-деко и меките цветове. Но може би могат да се намерят и други сходства, като Колумбия, градът в небето, изолирана среда, основана от мрачния талант на Комсток, която крие мрачни секрети, съпоставен с новаторската среда на Хелиос, кораба, на който се развива сюжета на Close to the Sun – още веднъж изолирана среда, която обитава действието в играта и е плод на различен мистериозен талант – самият Никола Тесла. И несъмнено тези съпоставения повишиха в допълнение упованията към играта на Storm in a Teacup, която излезе при започване на предишния месец. Но основателите на играта не желаят да се вършат сходни съпоставения, а вдъхновението им идва от много ненадейно място. Това разбираме от диалог на OnlySP с Карло Бианки, креативен шеф на играта.

„ Това съпоставяне ни ласкае. Смятаме, че то идва от езика на дизайна в играта – когато видите арт-деко във видеоигра, то за геймърите най-силното съпоставяне, което изниква е Bioshock. За нас обаче, това беше просто верния избор за образния образ на играта, посредством който да я представим. В нашата версия на историята, науката е подтикнала напредъка на обществото, с което и сервира стилизацията от 30-те години на предишния век към тази среда от XIX век. Но, когато погледнете геймплея, то той е доста, доста по-различен – Close to the Sun е по-скоро сходна на SOMA или Outlast. Ако би трябвало да съм почтен, ние се опитвахме да страним от сравненията с Bioshock, не тъй като това не е невероятна игра (тя е шедьовър), а тъй като искахме да отговорим на упованията на потребителите за Close to the Sun – това не е FPS шутър “, споделя Бианки и продължава:
„ Когато започнахме работата по дизайна на Close to the Sun имахме три опорни точки, на които искахме да стъпи играта ни: искахме да създадем хорър игра, изпълнена напрегнато, искахме действието ѝ да се развива на транспортен съд (това е съвършената среда, с която да внушиш чувство за накърнимост и изолираност в играещия) и искахме да включим Тесла като историческа фигура (и персонален мой герой). Когато става дума за заглавията, които въодушевиха екипа на Close to the Sun, би трябвало да кажа, че ние обичаме SOMA, Layers of Fear, Firewatch – това са изключителни заглавия “, добавя той.
Що се отнася до бъдещите проекти на студиото, Бианки споделя, че сега той и сътрудниците му са се концентрирали над работата по конзолните версии на играта, които би трябвало да се появят в края на тази година. Заедно с това обаче обмислят основаването на нещо в същата галактика на играта.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР