Още с началото на предпоследния ден на живота на 48-то

...
Още с началото на предпоследния ден на живота на 48-то
Коментари Харесай

Бойкот на БСП и дрънкане на шпаги от малки коалиции“, руска и софийска

Още с началото на предпоследния ден на живота на 48-то Народно заседание пристрастеностите се нажежиха доста. Поводите бяха два - Денят за памет към жертвите на комунизма, който означаваме през днешния ден, както и изявление на водача на " Възраждане " Костадин Костадинов във връзка неуспеха на опцията за приемане на правосъдната промяна . По време на закритото съвещание във вчерашния ден от " Демократична България " са предложили срокът за разискване преди второ четене да бъде понижен от 7 на 3 дни, което да даде опция за приемането на законовите правила за надзор на основния прокурор. В последна сметка обаче предлагането е било отхвърлено, като Костадинов упрекна за това " дребната софийска коалицийка ", визирайки Демократична България и Политическа партия, чиито представители преди всичко отсъствали от залата.

" 1 февруари е денят за респект към паметта на жервтите на комуминистическия режим , който на днешния ден преди 88 години осъди на гибел трима регенти, 67 народни представители, министри, генерали, полковници. (...) Срещу българския народ са осъществени зверства, сравними единствено с тъмните години на Средновековието ", сподели в декларация от парламентарната естрада ръководителят на Съюз на демократичните сили Румен Христов . И изиска едноминутно безмълвие в памет на жертвите.

Ведната след него взе думата и Людмила Илиева от " Демократична България ", по думите на която след 9 септември 1944 година " България потъна в безвластие и насилства ". По времето на изявлението на народния представител всички представители на Българската социалистическа партия, които очевидно показваха възмущението си, напуснаха пленарната зала.
 „ Възраждане “ изиска Ден на помиряване, вместо Ден наизуст за жертвите на комунизма
„ Възраждане “ изиска Ден на помиряване, вместо Ден наизуст за жертвите на комунизма

Костадинов изброи историческите събития и дати - наказани нарушители с потвърдени обвинявания

Думата взе и ръководителят на " Възраждане " Костадин Костадинов , който отсече - " дребната софийска коалиция " (т.е. " Демократична България) и " Продължаваме промяната " провалили опцията за приемане на механизъм за надзор на основния прокуро р в дребното оставащи дни живот на сегашния парламент.

" Това, което видяхме вчева, беше празненство на политическото двуличие, на антидемократичното, античовешко държание от страна на една самозабравила се паплач. Когато би трябвало да се гласоподава едно основно предложение, тъкмо представителите на дребната софийска коалиция, които предложиха срокът преди второ гласоподаване да се понижи от 7 на 3 дни, с цел да има и най-малък късмет за приемането на измененията, ги нямаше в залата. Ако сметнем броя на дребната софийска коалиция и " Продължаваме промяната ", предлагането щеше да мине с един глас ", обърна се остро към десния завършек на залата Костадинов. Той съзря и зависимости от прокуратурата от страна на сътрудниците си депутати, отсъствали от залата. И още - Демократична България нямало защо към този момент да съществува, в случай че въпросът със правосъдната промяна бъде решен.
 Мартин Димитров упреква: Българска социалистическа партия, ГЕРБ и Движение за права и свободи целеустремено стопират правосъдната промяна, еврозоната и Шенген
Мартин Димитров упреква: Българска социалистическа партия, ГЕРБ и Движение за права и свободи целеустремено стопират правосъдната промяна, еврозоната и Шенген

Партиите се били наговорили и не взели участие в две комисии

На трибуната за процедура излезе и заместник-шефът на Народното събрание и народен представител от Политическа партия Никола Минчев . " Процедурата ми може би трябваше да я направя преди декларацията на дребната съветска коалицийка " , не пропусна да се обърне към Костадинов и депутатите му той. И предложи въпреки всичко да стартира минутата безмълвие в памет на жертвите на комунизма.

Преди започването на часа безмълвие Костадинов излезе от залата, само че множеството му депутати останаха. Липсваха обаче всички от Българска социалистическа партия, напуснали демонстративно по-рано.

Накрая думата взе и Атанас Славов от Демократична България, който изиска председателстващия Народното събрание Йордан Цонев да наложи наказване на Костадинов , поради " обидни квалификации, нахален и нападателен към част от народните представители език ". Наказание обаче не последва.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР