Още с излизането на ретро конзолата PlayStation Classic, хакерите и

...
Още с излизането на ретро конзолата PlayStation Classic, хакерите и
Коментари Харесай

Хакнатата PlayStation Classic стартира игрите от обикновен флаш стик

Още с излизането на ретро конзолата PlayStation Classic, хакерите и другите запалянковци от целия свят започнаха да вършат опити за хакване на новото устройство. Почти незабавно бе открит метод за достъп до настройките на потребления емулатор, а през миналия уикенд излезе информация, че към този момент е допустимо стартирането на външни игри от елементарен флаш стик.

Оказа се, че двадесетте вградени в дребната подпора игри са подписани и криптирани с ключ, записан във вградената памет на устройството. Освен това, в закрития код на инициализацията на Boot ROM няма инспекция за дигитален автограф на носителя на информация и нищо не пречи игрите да се започват да вземем за пример от флаш стик.

В Глобалната мрежа към този момент се появиха текстови управления и видеоклипове, показващи хакването на PlayStation Classic. Основният инструмент е програмата BleemSync . Потребителят би трябвало да има единствено базова компютърна просветеност и да извърши няколко лесни стъпки, след което се получава достъпа до немалката библиотека с игри за PlayStation 1. Препоръчва се да се направи копие на диска на конзолата.

Този способ има някои дефекти. Изваждането на флаш стика стопира играта, няма по какъв начин да се копират външните игри в диска на конзолата, а флаш стикът заема един от двата USB врата. Но тези проблеми елементарно се вземат решение.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР