Още при встъпването ми в длъжност като министър на здравеопазването

...
Още при встъпването ми в длъжност като министър на здравеопазването
Коментари Харесай

Министър Меджидиев: Амбицията ни е до края на тази година да сме готови с цялата документация, необходима за изграждането на Национална детска болница

Още при встъпването ми в служба като министър на опазването на здравето една от главните задания, която президентът на България ми сложи, беше пускане построяването на Национална детска болница.

Щастлив съм, че успяхме с сегашния екип на служебното държавно управление да реализираме избора на терен, допускащ построяването на едно извънредно съвременно оборудване – детска болница с хотел за престой на родителите и с рехабилитационен център. Отделно ще има подземни паркинги, улеснен достъп, връзка със прилежащите болнични структури, с хеликоптерна площадка, което ще направи допустимо реализирането на незабавна помощ по въздух от цялата страна. “ Това уточни министърът на опазването на здравето доктор Асен Меджидиев пред медии.

Министър Меджидиев означи, че упоритостта на министерствата на опазването на здравето и на районното развиване и благоустройството е до края на тази година да сме подготвени с цялата документи, нужна за построяването на Национална детска болница, а при започване на идната година да стартира градежът на постройката. Той напомни, че „ Здравна капиталова компания за детска болница “ ЕАД съумя да възвърне над 8,5 млн. лева от депозита, отпуснат на консорциума ДЗЗД „ Детско здраве “ по отношение на Договор за инженеринг от 2020 година за построяването на Национална детска болница.

Здравният министър заяви пред медиите, че са планувани визити на съвременни детски лечебни заведения в Израел и Англия, където ще бъдат извършени срещи с специалисти, като задачата е да се изследва и интернационалният опит.

Министърът на районното развиване и благоустройството арх. Иван Шишков уточни, че следва изменение на подробния организационен проект, за което към този момент е издадена заповед. Очаква се в границите на идващия месец да се пристъпи към унищожаване на постройките, намиращи се на терена на бъдещата Национална детска болница, стана ясно още от думите на арх. Шишков.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР