Още при старта на това Народно събрание са поставени ясни

...
Още при старта на това Народно събрание са поставени ясни
Коментари Харесай

ПП-ДБ иска парламента да работи поне 3 месеца. Радев обаче не е убеден

Още при старта на това Народно заседание са сложени ясни цели, само че с цел да може те да бъдат реализирани, е нужно Народното събрание да работи най-малко три месеца. Такова искане показаха представителите на " Продължаваме промяната-Демократична България " (ПП-ДБ) по време на консултациите с президента Румен Радев.

Във фокуса на срещата беше времето за процедурата към връчването на мандатите. Колко дълъг ще е животът на новия парламент зависи напълно от тайминга на президента и с каква експедитивност ще се движи процедурата. От ПП-ДБ желаят президентът да даде задоволително време на 49-ото Народно заседание, с цел да могат да бъдат признати всички най-важни закони, свързани с Плана за възобновяване и резистентност, Шенген и еврозоната.

" Това, което обсъждахме към масата на договарянията беше, че имаме потребност от три месеца при една интензивна работа, с цел да реализираме поставените цели ", съобщи Николай Денков от ПП-ДБ.

Малко по-рано Радев се срещна и с най-голямата парламентарна група -. Нейните представители също желаеха законодателният орган да работи най-малко до края на май или началото на юни.

В диалозите си с ПП-ДБ обаче президентът не даде ясни знаци, че счита да извърши това предпочитание. Той напомни, че е решил да разтегне процедурата за сформиране на държавно управление в предходния парламент, само че депутатите не са се възползвали от опцията тогава.

" Аз поех голям политически риск и за първи път разтегнах процедурата, с цел да може да се успокоят пристрастеностите, с цел да се сформира държавно управление, с цел да се одобряват същите тези закони. Оочти нищо от това не се случи. Правителство не беше формирано. Законите не бяха признати ", съобщи Радев.

Държавният глава добави рецензиите си с това, че вместо да приема най-важните за страната закони, Народното събрание се е занимавал с измененията в Изборния кодекс и с разпити на служебните му министри.

" Задачите са в действителност комплицирани. Просто моментът е подобен. Струпаха се и държавно управление, и бюджет, и извънредно значими закони. Разбирам, че би трябвало време, само че разбирам че би трябвало да има и виновни връзки във всички в този парламент, в случай че желаеме да има държавно управление и закони ", сподели Радев.

От ПП-ДБ потвърдиха позицията си и пред президента, че не могат да поддържат постоянен кабинет с мандат или присъединяване на ГЕРБ. Те обаче обявиха подготвеност да се опитат да осъществят подобен с втория мандат.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР