Още при гласуването в парламента бяхме против назначаването на Пламен

...
Още при гласуването в парламента бяхме против назначаването на Пламен
Коментари Харесай

Антон Кутев: Цветанов дължш на държавата пари от присъди в Страсбург

" Още при гласуването в Народното събрание бяхме срещу назначението на Пламен Георгиев и срещу метода, по който беше основана КОНПИ, а в този момент виждаме за какво ", това съобщи зам.-председателят на ПГ на " Българска социалистическа партия за България " Антон Кутев в утринния блок на БТВ. Той напомни, че от Българска социалистическа партия още преди са сложили акцент върху обстоятелството, че Цветанов назначава Пламен Георгиев и са попитали - по какъв начин тогава същият ще ревизира Цветанов. По думите му има метод да се започе произвеждане за лишаване на жилището и в закона на КОНПИ го написа ясно. " КОНПИ има всички пълномощия да направи инспекция и да откри всичко, което българите знаят - има фрапантно разминаване в приходите на Цветанов. Прави се следствие за един ден и на идващия стартира процедурата по лишаване ", съобщи националният представител.
" Големият въпрос е: допустимо ли е Пламен Георгиев да го направи? ", запита Кутев. Социалистът обърна внимание, че от Българска социалистическа партия са поискали шефът на КОНПИ да се назначава от президента, а не от Народното събрание. " Ако беше по този начин, обстановката щеше да бъде друга. Виждаме, че това е политиката на ГЕРБ - навързват се по този начин, че да не могат да бъдат заменени ", безапелационен бе Антон Кутев. " Моралният акт е КОНПИ да си свърши работата. Да не приказваме, че Цветанов дължи много пари на страната от присъди, произнесени в Страсбург. Така че - той да върне тези пари, а КОНПИ да си свърши работата и да премине към процедура за лишаване на имущество ", изрази мнение националният представител.
По мотив сигнала на Българска социалистическа партия за компания на Ковачки, която добива въглища от непознати ниви, Кутев разяснява: " Хората отиват да си орат нивите, а нивите ги няма. Министерството изпрати един админ, който не съумя да изясни нищо. Подновили са концесията нелегално, тази компания е определена без конкурс - неприемливо е. Проблемът е, че това е модел и след две седмици подобен случай се не помни, а по-късно се повтаря ".
" За страдание борбата на Мария Габриел против Елена Йончева ще бъде мръсна, тъй като против Йончена към този момент се употребяват всички вероятни механизми, в това число и напън от институциите. Елена Йончева е честен човек и войник ", заключи Антов Кутев.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР