Още през юни Microsoft възнамерява да представи AI-асистента Windows Copilot

...
Още през юни Microsoft възнамерява да представи AI-асистента Windows Copilot
Коментари Харесай

Microsoft анонсира Windows Copilot – вграденият ИИ в Windows 11, който ще се намира в страничния панел, за да работи за вас

Още през юни Microsoft има намерение да показа AI-асистента Windows Copilot за операционната система Windows 11. Ако Cortana, показана преди години за Windows 10, не съумя да реализира всеобщо приемане от потребителите, тогава новият AI има всички шансове за триумф. Много е евентуално новото решение да стане обществено налично още с есенната актуализация, макар че компанията към момента не е оповестила точните дати на дебюта.

Първо, Microsoft внедри AI в търсачката Bing, а по-късно интегрира умните логаритми и в офис приложенията на Microsoft 365 като Word, Excel, Teams и даже Edge. AI-асистентът за Windows ще бъде единствено един от идващите ИИ-продукти, защото Microsoft има огромни проекти да употребява изкуствения разсъдък на всички места.

Както загатват и самите Microsoft, с стартирането на Windows Copilot, операционната система Windows 11 ще се трансформира в първата PC-платформа за централизирана AI помощ на потребителите. Заедно с ИИ-бота в Bing, фирмените и странични приставки, потребителите ще могат да въплътят в живота своите хрумвания и комплицирани планове, които да изпълнят благодарение на ИИ, без да се разсейват от превключването сред голям брой приложения. Известно е, че Microsoft към този момент добави Bing с ИИ в Windows 11, само че неговата функционалност е лимитирана – иконата в търсенето на Windows 11 не е нищо повече от връзка към Bing.com, която при тракване отваря браузъра Microsoft Edge.

Междувременно, Windows Copilot наподобява подготвен да служи като пълностоен AI-помощник. Според Microsoft той ще се намира в страничния панел на Windows 11 и ще може да се извиква при работа във всяко приложение, без значение какво прави потребителят – търси ентусиазъм, възнамерява, комуникира или основава. Трябва да се означи, че асистентът Cortana в никакъв случай не съумя да стане освен това от едно от многото приложения, макар че в началото се предполагаше, че неговата функционалност ще бъде много необятна.

Работата на Microsoft в тази област няма да спре с Windows Copilot, маркетплейсът на Microsoft, както е планувано, също би трябвало да получи AI-поддръжка. Например, логаритмите с изкуствен интелект ще бъдат приложени на уеб страницата по разнообразни способи – от генериране на основни думи за търсене на приложения до съкращаване на потребителски мнения.

Microsoft има намерение да поддържа тесни връзки с разработчиците на ChatGPT. Известно е, че OpenAI и Microsoft са се съгласили да употребяват в бъдеще общ формат за приставки към ChatGPT и Bing (които към момента не са налични в Bing), в това число и тези, основани от странични разработчици. Освен това, Microsoft работи върху приставки за Microsoft 365 Copilot. Очаква се компанията да покаже повече от 50 плъгина по време на настоящата конференция за разработчици Build, в това число и Atlassian, Adobe, ServiceNow, Thomson Reuters, както и „ още хиляди “ идни.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР