Още през юни 2017 година България трябваше да свърже Търговския

...
Още през юни 2017 година България трябваше да свърже Търговския
Коментари Харесай

ЕК съди България за Търговския регистър

Още през юни 2017 година България трябваше да свърже Търговския указател със системата на регистрите на страните от Европейски Съюз (BRIS), както изисква директивата по отношение на дружественото право. Това напомнят от министерството на правораздаването

В резултат на това несъблюдение първоначално юли 2020 година Европейската комисията (ЕК) публично е уведомила България за започването на наказателна процедура.

От встъпването в служба актуалният управителен състав на Министерство на правораздаването стартира работа по този проблем.

През юни 2021 година служебният министър на правораздаването проф. Янаки Стоилов е уведомил комисаря по цивилен свободи, правораздаване и вътрешни работи Дидие Рейндерс за предприеманите съответни дейности за превъзмогване на насъбраното от 2017 година насам забавяне.

Министерството на правораздаването предприе незабавни ограничения като изготви техническа спецификация, организира процедури и подписа контракт, който към този момент се извършва, с предмет „ Осигуряване на оперативна съгласуемост за продан на данни сред осведомителната система на комерсиалния указател и Европейската централна платформа и даване на информация за действителни притежатели “.

Новото управление на Агенция по вписвания изготви подробен график за осъществяване на дейностите по разработване на софтуера, като същият ще бъде подготвен до края на тази година.

На тази основа от януари 2022 година ще бъдат извършени наложителните интеграционни проби за свързване на българския указател с европейските регистри.

При сполучливо довеждане докрай на тези действия, това ще бъде изтъкнато като съображение за преустановяване на процедурата.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР