Още през юли ръководството на TSMC беше принудено да заяви

...
Още през юли ръководството на TSMC беше принудено да заяви
Коментари Харесай

Приходите на TSMC се връщат към растеж – ще достигнат 100 млрд. долара до края на 2025 година

Още през юли управлението на TSMC беше насила да съобщи по време на тримесечното си отчитане, че презапасяването на складовете с съставни елементи за лични компютри и смарт телефони в изискванията на по-ниско търсене ще докара до спад на приходите с до 10%. Анализаторите от New Street Research, макар че са съгласни с тази прогноза, чакат приходите на TSMC да набъбнат през идната година.

Всъщност, актуалният сюжет допуска спад на приходите на компанията от миналогодишните 76 милиарда $ до 68 милиарда $ до края на тази година, само че дъното ще бъде преминато и през 2024 година приходите на TSMC ще се върнат към напредък, а в края на 2025 година ще доближат 100 милиарда $. Авторите на прогнозата обаче приканват да не се разчита само на региона на изкуствения разсъдък като „ мотор на приходите “ за TSMC. Пазарът на потребителска електроника към момента ще въздейства в огромна степен върху паричните потоци на компанията и възобновяване му през идващите две години ще дефинира най-вече вектора на приходите на компанията.

От друга страна, освен продуктите на NVIDIA ще се радват на възходящо търсене в сървърния сегмент. Компонентите на Marvell Technology, Broadcom и AMD също ще бъдат търсени в тази област. Положителната динамичност на приходите на TSMC няма да се ограничи единствено до 2025 година, както означават анализаторите на New Street Research, защото позитивната наклонност ще продължи и в бъдеще. Всичко това разрешава на създателите на прогнозата да покачат целевата стойност на цената на акциите на TSMC с 34% по отношение на актуалното равнище.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР