Още през януари WhatsApp предизвика огромен отзвук, след като обяви,

...
Още през януари WhatsApp предизвика огромен отзвук, след като обяви,
Коментари Харесай

WhatsApp с обяснение какво ще се случи ако не се съгласим с промените в поверителността му

Още през януари WhatsApp провокира голям отзив, откакто разгласи, че ще принуди потребителите си да се съгласят с нови условия за своята политика за дискретност. Актуализираната дефиниция накара хората да мислят, че Фейсбук ще получи наличието на своите чатове или нещо сходно - което е смешно, тъй като въпреки това да не е правилно за WhatsApp, то е за Фейсбук Messenger в никакъв случай не е имало реакция за тази услуга, нали?

Както и да е, откакто интернет експлодира и хората започнаха да минават към услуги като Telegram, които в действителност са по-малко сигурни от дискретност от WhatsApp (ако приказваме за достъп до наличието на вашите съобщения), компанията, благосъстоятелност на Фейсбук, върна измененията към 15 май. Новата политика в началото трябваше да влезе в действие на 8 февруари.

Може да се чудите какво ще се случи, в случай че май месец не се съгласите с новите условия. Днес компанията изясни тъкмо това. Ако откажете новите условия след 15 май, в продължение на няколко седмици отново ще можете да получавате позвънявания и вести, само че няма да можете да четете или изпращате известия от приложението.

Не е ясно какво се случва по-късно, само че WhatsApp има нова политика за заличаване на сметки, които са били неактивни в продължение на 120 дни и може да бъдете регистрирани като такива, в случай че откажете новите изискванията. Противно на общоприетото разбиране, WhatsApp споделя метаданни с Фейсбук в продължение на години, единствените нови неща, които ще изпрати назад към базата данни след тази актуализация, са данните за заплащанията и транзакциите, с цел да помогне на Фейсбук да насочи по-добре рекламите към вас в другите си услуги. Плащанията и транзакциите посредством WhatsApp даже не са нещо значимо на множеството места, тъй че може би си поемете глътка въздух.

Можете да изтеглите историята на чата на смарт телефона си и да се сбогувате с WhatsApp. От компанията обаче споделят, че в случай че изтриете акаунта си, ще бъдете изгонени от всички групи и цялата ви история на чата и архивите ще бъдат изтрити за непрекъснато. „ Това е нещо, което не можем да върнем “, споделя WhatsApp.

Като опция можете да мигрирате вашите данни от WhatsApp към Telegram, функционалност която последният предлага. Просто ще преместите вашия чат WhatsApp - медии и документи - от персонални, както и от групови чатове с нова функционалност за експорт към Telegram.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР