Още през януари новата мутация Омикрон се очаква да стане

...
Още през януари новата мутация Омикрон се очаква да стане
Коментари Харесай

Кристиан Дростен: Омикрон ще е проблем до лятото

Още през януари новата разновидност Омикрон се чака да стане преобладаващ вид на ковид в Германия.

Водещият немски вирусолог от клиниката „ Шарите " Кристиан Дростен не крие загрижеността си във връзка със скоростта на разпространяване на новия вид на вируса. Той предизвестява, че Омикрон единствено усилва рисковете за неимунизираните. „ Омикрон ще е проблем до лятото ", споделя Дростен в своя подкаст.

В момента в Германия господства разновидността Делта, само че Омикрон се популяризира в международен мащаб. Дростен допуска, че Омикрон ще се трансформира в проблем за Германия от януари нататък - най-много поради скоростта на неговото разпространяване. В Южна Африка или в Англия да вземем за пример броят на случаите се удвоява на всеки два до четири дни. Ако и в Германия се случи по този начин, „ развиването ще изпревари опцията на политиците да реагират. И тогава скоро ще имаме сериозен проблем ", споделя Дростен.

За разлика от Южна Африка или Англия обаче Германия е относително по-добре предпазена въз основата на така нареченото G2-правило: „ имунизиран или преболедувал ", с помощта на което разпространяването на Омикрон може да се забави.

Дростен насочва апел към хората да се имунизират, изключително с бустерна доза. Неговото мнение е, че „ бустерният имунитет " против Омикрон пази по-добре от прекараната зараза. Сигурни данни по въпроса обаче досега няма - доминират догатките.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР