Още през тази година ще станем свидетели на бурно развитие

...
Още през тази година ще станем свидетели на бурно развитие
Коментари Харесай

Умните говорители превземат света

Още през тази година ще станем очевидци на бурно развиване на изкуствения разсъдък в разнообразни области, предвиждат водещите на предаването UpDate по Bloomberg TV Bulgari Елена Кирилова и Бойчо Попов

- Технологиите се трансформират в необхватен, успореден свят. Как избирате какво да включите като тематики и участници във вашето предаване от този свят? Как самите вие се подготвяте, с цел да бъдете постоянно в час с най-актуалните събития и новости в тази сфера?

Бойчо Попов: Необятен е в действителност, само че не бих споделил, че е успореден. Те напряко се вляха в действителния ни свят... в действителния живот. Ако се замислим – за огромна част от нас денят стартира със смарт телефона и завършва с него, когато вечер четем последните вести или мейли. В предаването UpDate по Bloomberg TV Bulgaria се опитваме да сортираме най-важните и настоящи тематики – в сезона на докладите каним посетители, с които да разясняваме точно представянето на огромните софтуерни компании и техните акции на тържищата, когато сме покрай някое огромно софтуерно събитие – Конгреса в Барселона или ревюто в Лас Вегас или Берлин, разясняваме новостите оттова. В неделната графа за стартъпи представяме в действителност новаторски и визионерски решения – неща, които са впечатлили самите нас. Обичаме да демонстрираме положителните образци, тъй като имаме вяра, че феновете имат потребност от повече позитивизъм.

Елена Кирилова: Идеята е да преплитаме бизнес новините с малко повече информация за нови устройства и мобилни приложения. Търсим събеседници и стартъпи, занимаващи се с настоящи и съвременни технологии, които на драго сърце споделят новаторските си хрумвания. Подготовката за всичко това е обвързвана с непрекъснато следене на потока от информация, приближаващ от софтуерния свят. Ние не просто представяме най-новите и потребни технологии, само че също по този начин им се доверяваме – аз да вземем за пример употребявам мобилни приложения, които ми оферират добър асортимент от значимите вести от деня. Разбира се, не подценяваме и аналитичните публикации от международните софтуерни медии.

- Коя, съгласно вас, беше огромната изненада в региона на високите технологии и нововъведения през 2017 година и какво ще грабне вниманието на света през тази година?

Б.П . : Голямата изненада може би бяха криптовалутите и блокчейн технологията като цяло. Никой не беше квалифициран за този голям скок на цената на биткойна. В началото на годината мнозина анализатори в ефира на Bloomberg TV Bulgaria предвидиха, че цената му може да е $2000, а видяхме какво стана с нея – доближи $18 000, преди да поеме надолу. Но надали в действителност някой можеше да допусна тъкмо този взрив. През тази година чакам бурно развиване на изкуствения разсъдък в разнообразни области. Ще виждаме от ден на ден смарт телефони, които разчитат на чипове с изкуствен интелект. Също по този начин чакам по-масово нахлуване на умните представители на пазарите. Освен това, при смарт телефоните ще станем очевидци на първите флагмани при топпроизводителите, в които датчиците за отпечатъци ще са вградени в самия екран. Говорейки за датчици за отпечатъци – от ден на ден смарт телефони, само че и таблети и портативни устройства, ще разчитат на биометрични данни за отключване. Тази наклонност ще се ускори през идващите години.

Е.К.: Знаете ли... безпределно се удивлявам на хората, които се пробват да интегрират новите технологии в медицината. Ако видите тематика за медицински технологии в Update, то най-вероятно аз заставам зад отразяването ѝ. Очаквам от ден на ден въпроси за изкуствения разсъдък и телемедицината да набират известност и у нас. За моя голяма наслада в България към този момент имаме чудесни образци за всичко това в лицето на компании като Find Me Cure, iHelp и CheckPoint Cardio. В световен мащаб не мога да кажа, че нещо ме изненада толкоз доста, само че несъмнено не чаках обстановката в Uber да се развие толкоз зле. Иначе едно от събитията на годината за мен е появяването на думата “токсичност ” в софтуерния свят. Имам поради токсичността в подтекста на вредата от редица технологии върху психологичното здраве, или тази в работната среда.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР