Още през предстоящия летен сезон е възможно към захранването на

...
Още през предстоящия летен сезон е възможно към захранването на
Коментари Харесай

Продължават проучванията за захранване на Водната каскада в Плевен с непитейна вода

Още през идния летен сезон е допустимо към зареждането на Водната каскада в Плевен да се включи нов водоизточник, с което ще се понижи или ще се спре потреблението на питейна вода за работата на емблематичното за Плевен водно оборудване.

„ Използваме отчасти един бунар, само че от там зареждането не е задоволително, по тази причина сега се опитваме от един действителен водоизточник, който е при ю‘Сарая “ в двора на Регионален исторически музейй – Плевен.

Когато в града постъпва задоволително количество вода, този водоизточник не се употребява и даже прелива отчасти вода от него. В момента вършим проучвани за това, по какъв начин може да осезаем тази преливаща вода и да я вкараме във Водната каскада. По този метод ще се ликвидира или най-малко ще се понижи потреблението на питейна вода за оборудването.

В момента вършим изследванията и се надявам до месец да имаме съответни резултати, въз основата на които да създадем калкулации за това, по какъв начин можем да използваме това водно количество. Надявам се, че още този сезон ще можем да използваме този водоизточник “.

Това сподели пред публицисти Валя Костова, която е шеф на Дирекция " Строителство, техническа инфраструктура и екология " в Община Плевен.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР