Още през първия работен ден на новооткрития център за енергийна

...
Още през първия работен ден на новооткрития център за енергийна
Коментари Харесай

Новият център за енергийна ефективност помага на столичани от първия ден

Още през първия работен ден на новооткрития център за енергийна успеваемост в столицата, той беше посетен от редица жители, които желаеха да получат помощ от специалисти. Освен това в центъра бяха получени и няколко позвънявания по телефона от хората, които нямаха опция да отидат на място в центъра. Една от главните му цели е да подкрепи етажните собствености за кандидатстване по програмата за енергийна успеваемост по Плана за възобновяване, съобщи кореспондент на БГНЕС.

„ Още в първия работен ден имахме позвъняване от една дама, която имаше разнородни въпроси по отношение на кандидатстването, нужните документи, както и опция за помощ за попълване на документите благодарение на специалисти. Тя откри отговор от един от нашите специалисти, дори чакаме в идващите дни да пристигна тук, с цел да може да подпомогнем за попълване на документите “, сподели пред БГНЕС Венера Милова, секретар на Столична община.

Тя изясни, че основаването на центъра е по предложение на кмета на Столична община Йорданка Фандъкова и кмета на регион „ Слатина “ Георги Илиев. „ Имаме решение на Общинския съвет, с което дадоха единодушие за разкриване на този център. Той се открива по образеца на Реформа 5 по ПВУ, който е на национално равнище, само че тъй като неговата активност се чака да започва в края на тази година, а ние нямаме такова време, взехме решение да го открием на локално равнище “, съобщи Венера Милова.

Тя акцентира, че центърът ще обслужва цяла София. „ Всички жители, всички сдружения на притежателите, даже и професионални организации могат да идват тук за препоръки и информация “, сподели Милова.

Секретарят на Столична община означи, че в центъра работят 6 специалисти, само че при потребност и нужда, техният брой може да се усили. Тя посочи, че специалистите, които работят в центъра са във всички области - от енергиен одит, от центъра за осведомително обслужване по европейските планове, както и специалисти от Столична община по европейските планове. „ Експертите са разнородни в другите области с доста богат опит досега “, добави Милова.

Тя разясни, че в случай че жителите не могат да отидат в центъра, те могат да се свържат с специалистите по имейл или по телефона. „ На страницата на Столична община има специфична графа за Центъра за енергийна успеваемост, където жителите могат да намерят цялата информация. Те могат да изпращат запитвания на специфичен имейл адрес, както могат да се обръщат към специалистите на посочения телефон “, означи тя и добави, че центърът работи всеки работен ден от 12:30 часа до 19:30 часа.

Центърът за енергийна успеваемост – София се намира на ъгъла на ул. „ Съединение “ и ул. „ 22 септември “, като в него жителите могат да получат спомагателна информация при потребност, само че в него не се подават документи – това се прави по региони. Освен съвещания в центъра ще бъдат провеждани и семинари, както за жителите, по този начин и за експерти. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР