Още през февруари е трябвало да бъде обявена обществена поръчка

...
Още през февруари е трябвало да бъде обявена обществена поръчка
Коментари Харесай

Д-р Ненков обясни за важността от поддръжка на радиовръзка в линейките

Още през февруари е трябвало да бъде оповестена социална поръчка за поддръжката на радиовръзката в колите за спешна помощ. Въпреки закъснението обаче поръчката е реалност и до дни ще бъде оповестена на страницата на Здравното министерство. Идеята е с новата поръчка ведомството да заплати с 1 млн. лева по-малко, в сравнение с до момента, за осъществяването на същата услуга, осведоми в ефира на Дарик заместник-здравният министър доктор Мирослав Ненков.
 
Той добави, че в случай че до спечелването на поръчката компаниите се отдръпват от поддръжката на софтуера на колите за спешна помощ, най-лошото, което може да се случи, е диспечерите на незабавна помощ да стартират да пишат адресите на ръка. Пациенти обаче няма да пострадат, безапелационен бе доктор Ненков.
 
" Не за първи път тъкмо тази поръчка закъснява заради една или друга причина. Закъснението е реалност, за това спор няма. Тази поръчка е трябвало да бъде оповестена февруари, по-късно се сменя едно държавно управление, след това още едно, завихрят се вихри. Ние можеше доста елементарно да обявим за два дни на същата цена. Поддръжката на тази система е от извънредно значение. Това е софтуерна поддръжка, това е поддръжка на съгласуваност сред софтуерните съставни елементи и джипиес следенето на мобилните екипи. Всъщност ние в новата социална поръчка споделяме, че желаеме същата тази услуга, обаче с 1 млн. по-евтино, а който желае да се явява ", сподели доктор Ненков.
 
По думите му на такава поръчка няма по какъв начин да се яви гаражна компания, тъй като " това е огромна хапка, доста съществено и е обвързвано с националната сигурност ".
 
" Един човек, в случай че не успее да получи незабавна помощ, тъй като се е бъгнала системата на незабавна помощ, това е невероятна издънка. Ако през днешния ден кажат, че стопират и се отдръпват, до момента в който не стане новата социална поръчка, системата е добре и качествено и ще работи известно време без поддръжка. Ще стартират сривове на места. При тези сривове в най-черния и неприятен сюжет получаваните адреси в центровете за незабавна помощ може да бъдат писани на хартия и по-късно като има към този момент система да бъдат въвеждани на ръка. Тоест ще се утежни работата моите сътрудници, само че пациент поради това няма да пострада, което може би е най-важното в целия въпрос ", сподели още заместител здравният министър доктор Мирослав Ненков.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР