Още през есента най-вероятно ще има таван на цените на

...
Още през есента най-вероятно ще има таван на цените на
Коментари Харесай

Корнелия Нинова: Рано или късно ще стигнем до таван на цените на горивата

Още през есента най-вероятно ще има таван на цените на горивата. Това съобщи вицепремиерът и министър на стопанската система в оставка Корнелия Нинова пред Би Ти Ви. По думите ѝ рано или късно това ще се случи, защото все още не се вижда по какъв начин ще се промени геополитическата картина.

Тя разкритикува някогашния министър председател и водач на ГЕРБ Бойко Борисов, който през вчерашния ден разгласи, че в Народното събрание би трябвало да се внесе предложение за таван за цената на литър гориво на 2.70 лв.. Според него всяка цена над тази е спекулативна. Нинова разгласи, че преди към месец Българска социалистическа партия са предложили сходна мярка, само че тогава опозицията в лицето на ГЕРБ е оповестила това за социализъм.

" Иска ми се, когато Бойко Борисов каже нещо, най-малко 24 часа да държи на мнението си ", добави иронично тя.

Лидерът на Българска социалистическа партия изясни, че предлагането за таван на цените не срещнало утвърждение и измежду съдружните сътрудници. От " Продължаваме промяната " и " Демократична България " били срещу, до момента в който " ИТН " не изразили мнение по въпроса. Като мотив двете партии показали, че след рухването на тавана на цените щяло да има скок, който няма да може да се удържи.

Нинова разяснява и възможното връчване на Българска социалистическа партия на третия мандат за сформиране на държавно управление. Тя посочи, че с " самообладание, разсъдък и причини " ще върне на масата за договаряния " Продължаваме промяната " и " ИТН ". Според нея " може да се продължи напред, стига някои сътрудници да се смирят ". Вицепремиерът сподели още, че министър председателят в държавно управление с третия мандат би трябвало да е на най-голямата политическа мощ, като единствено името може да се дискутира.

Лидерът на Българска социалистическа партия добави, че при правенето на управническата стратегия на неосъществилия се кабинет на Асен Василев е нямало текст за връзките с Русия. По предложение на левицата са нанесени корекции и е било записано да стартират диалози за обновяване на връзките сред двете страни.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР