Още през декември, когато стана ясно, че Левски и ЦСКА

...
Още през декември, когато стана ясно, че Левски и ЦСКА
Коментари Харесай

Син ОберБуш срещу червено безсилие

Още през декември, когато стана ясно, че Левски и ЦСКА ще играят цели 5 пъти напролет ми беше изцяло ясно, че цялостна доминация от рода на пет победи в този конфликт няма да има. Колкото и по-силни все още да са ЦСКА, просто исторически няма да е правдиво да се стигне до цялостна надмощие. И предстоящото се случи.

След щастливата " дъждовна " победа на ЦСКА за състезание, сините взеха сладостен реванш в първия дуел за купата. Сладък тъй като го реализираха с безапелационното 2:0, което ги изпраща много покрай край за купата. Безспорният факт е, че Левски за пръв от доста години надигра ЦСКА. Стори го с едно доста ефикасно оръжие " ОберБуш ", което съвсем независимо наказа ЦСКА и значително ги вкара в следващо цялостно изтощение. Трябваше дълго да чакаме, с цел да разберем за какво Габриел Обертан стигна до Премиершип и известно време създаваше в Англия усещане, че е в положение да направи име като Жинола или даже Кантона. Много неща го разграничават от упоменатите великани и по тази причина в този момент е в Левски. Но дребното сходства пък си проличаха в цялостна мощ тъкмо в този мач. Трите му паса, поставям в листата и този за гредата, бяха на международно равнище. Остави на Буш единствено привилегията да ги трансформира в голове. Не може да се подцени обаче и голмайстора в мача. И в неговия случай си припомнихме какво вършеше с алената фланелка преди 4 години.

 Снимка 350276
Източник:

Оръжието ОберБуш завоюва мача за Левски, не без и съдействието на цялостното в този мач алено изтощение. Дължащо се най-много на отсъстващите Каранга, Десподов, Манолев, Жеферсон. Което не е опрощение, тъй като на терена бяха Пинто, Тиаго, Бланко и Енрике, само че живец имаше единствено в играта на последния. Поне аз съм на мнение, че Рафаел Енрике е скритият елмаз в селекцията на алените и е футболист от доста висока класа. Нещо, което не може да се твърди за Пинто да вземем за пример, който в този мач сподели за какво е в София, а не в Лисабон.

 Дисципът не пожали Левски и ЦСКА
Дисципът не пожали Левски и ЦСКА

" Сините " ще би трябвало да покрият вредите на стадиона

Твърде обикновено и фенско е да се изяснява загубата с самостоятелни разочарования. Истината е, че ЦСКА дълго време бе в серпантина единствено нагоре като игрови напредък, а в този момент попадна в центробежните сили на застоя. Това е натурален футболен развой, който би трябвало да се преодолее най-много с самообладание. Такова показва в цялостна степен Стамен Белчев. На треньора му е пределно ясно, че напролет отбора е в очевидна игрова рецесия, въпреки и да имаше някои проблясъци. ЦСКА боледува от пролетен грип, няма нищо съдбовно, нещата ще бъдат преодолени. Но цената ще е прекомерно висока. Шансовете за купа са не повече от 5 %, в този момент към този момент и купата отиде на не повече от 25 %. Така на хоризонта се обрисува минорен свършек след мажорно начало.

Но в този мач имаше огромен победител и той заслужава големи похвали. Изправен до стената " заспалия наследник колос " се възроди от пепелта. 2:0 против ЦСКА звучи като моцартова соната за ушите на синия почитател. След толкоз доста разочарования, обиди и страдания най-сетне просветна ярък лъч. Точно този Левски на заличавания от рецензии Делио Роси, който напоследък носеше единствено конфузии завоюва освен значима победа, само че и игра по един порядъчен метод. ОберБуш свърши огромното дело, само че Нашименто, Паулиньо, Тиам също се постараха доста този път да не провалят синята чета. Точно те са с най-голяма заслуга откъм гърба да няма доста работа и обичайна синя дантела да не пропусне дежурно попадение. Шансовете на ЦСКА не бяха по никакъв начин доста, в действителност единствено един голям проигран от най-хубавия в алено Рафаел Енрике.

 Снимка 350233
Източник:

Две огромни дербита минаха, остават още три. Тук е време за тирадата. Забелязахте ли какъв брой е прелестно да се организира мач пред доста аудитория. Забелязахте ли по какъв начин нямаше потребност от кафези, затвори, окопи, колове и всевъзможни уреди сложени да нервират или плашат почитателите. Колко е прелестно, когато от едната страната има многохилядна алена аудитория, а от другата също толкоз на брой синя. И то в края на работния ден. И откакто и двата тима влизат в дербито след загуби. И по какъв начин като падне гол не се радват единствено три публични лица на заплата, а виждаме цяло море от щастливи физиономии. Ето по тази причина от години пиша, че Левски и ЦСКА би трябвало да се върнат на изконните си позиции. Първи и втори, както пристигна през годините. Това са тимовете на България, които са имали, имат и постоянно ще имат най-вече последователи. Това не може да се промени и със 100 влизания в Шампионска лига и хиляди подвизи против еврограндовете. Фактът, че доста хора обичат Левски и също толкоз доста буйно поддържат ЦСКА е значителното нещо, а не кой за кой следващ път е на първото място в класирането. И не инцидентно без значение от второто място на алените и четвъртото на сините последователите им отиват на стадиона за огромния мач. Защото са го правили бащите им и дядовците им. Правят го и те без значение какво е равнището на изпълнителите на терена. Пълнят стадиона тъй като единствено в този безконечен конфликт могат да получат оптималното наслаждение. Или най-голямото отчаяние, само че това е другата страна на монетата.

 Дъщерята на Давид Яблонски пее с агитката на Левски в дербито с ЦСКА (ВИДЕО)
Дъщерята на Давид Яблонски пее с агитката на Левски в дербито с ЦСКА (ВИДЕО)

Чехът получи сериозна поддръжка по време на конфликта с " алените "

Вчера насладата бе в синьо и половин България заспа щастлива. Следващият път евентуално кръговрата ще се завърти още веднъж. Но и в двата случая играта ще е направила стотици хиляди щастливи. Докато при други условия играта прави щастливи единствено една дузина хора. И това би трябвало най-сетне да се разбере.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР