Още през 2016 година, на автомобилното изложение в Женева, DS

...
Още през 2016 година, на автомобилното изложение в Женева, DS
Коментари Харесай

815 к.с и две секунди от 0 до 100: Това е новият суперавтомобил на DS

Още през 2016 година, на автомобилното ревю в Женева, DS Automobiles показа атрактивното концептуално електрическо купе DS E-Tense. Тази кола не влезе в серийно произвеждане, само че в този момент, шест години по-късно, ѝ беше даден втори живот под формата на батериен суперавтомобил със силов тракт с мощ 815 конски сили.

Иновацията резервира предходното си име (но придобива префикса Performance), монокок от въглеродни нишки и някои панели на каросерията, до момента в който дизайнът на предната и задница е модифициран и осъвременен. Технологията е изцяло нова и заимствана от болида от Формула Е за сезон 2023.
`815

DS взима за основа шестгодишния E-Tense. Колата е основана на монокок от въглеродни нишки, а външно новата суперкола може да се разграничи от концепцията от 2016 година по холографски екран вместо решетка, дневни светлини с 800 светодиода и камери на мястото на фаровете.

Интериорът на нововъведението към момента не е показан, само че там е непокътната звуковата система Focal Utopia, която се снабдява с спомагателни два високоговорителя Scala Utopia Evo. Различна е и кожената тапицерия. Що се отнася до силовия тракт, то при новата версия имаме доста повече мощ.
`815

DS E-Tense Performance е два пъти по-мощен от прототипа от 2016 година, който беше оборудван с един електродвигател с мощ 402 конски сили. Електрическият автомобил се задвижва от два елемента, които се инсталират и на колите на тима DS във Формула E за 2023 година

Електрическият мотор на предната ос създава 340 конски сили, а на задния мост - 475 конски сили. Заявеното време за ускоряване на суперколата от място до 100 километра в час е към две секунди, а оптималната скорост не е посочена. Интересното е, че към този момент не можете да разчитате на огромен самостоятелен пробег.
`815

Това е по този начин, тъй като потенциалът на батерията е единствено 25 киловатчаса. Затворена в карбоно-алуминиев корпус, батерията е създадена от Saft (дъщерно сдружение на TotalEnergies), сложена е зад седалките и е оборудвана с така наречен " потопяема " охладителна система, т.е. клетките ѝ са потопени в непроводима течност.

DS Automobiles има намерение да стартира тестването на работещия първообраз преди края на февруари. В бъдеще DS E-Tense Performance ще се употребява за тестване на нови технологии и решения, които по-късно ще бъдат внедрени на серийни електрически транспортни средства на френската марка.
`815

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР