Още през 2016 г. има подадени сигнали срещу собственика на

...
Още през 2016 г. има подадени сигнали срещу собственика на
Коментари Харесай

Сигнали за кучетата във Владо Тричков са подавани още през 2016 г.

Още през 2016 година има подадени сигнали против притежателя на кучетата, които са нахапали до гибел 39-годишен мъж в околност на Владо Тричково. Още тогава също по този начин са били съставяни протоколи на притежателя на кучетата да се грижи за животните си и да направи, тъй че те да не напущат двора.

Сега, след трагичния случай, полицията е открила, че дворът, където са живеели кучетата, има ограда, само че животните са могли да я прескачат.

Сигналът за случая бил подаден от жена, през вчерашния ден в към 16.30 ч. на тел. 112 в ОДМВР София. Тя е видяла в местността Говедарника мъртвец на човек.

Незабавно са били изпратени чиновници на Районно ръководство Своге, които са установили гибелта на мъжа. За към час и половина са открили и неговата идентичност - той също живеел в региона на село Владо Тричков и се грижел за болната си майка. Самият той също отглеждал куче.

Директорът на ОДМВР-София старши комисар Николай Спасов дефинира случая като противен. Той съобщи, че способените органи не са открили рани от огнестрелно и хладно оръжие и се изключва вероятността от насилствена от ръката на човек гибел.

Като причина за гибелта се сочи кръвозагуба, вследствие от нападението на кучетата.

Служителите на реда в началото не са разкрили притежателя на кучетата на адреса на вилата - Й.К. Открили са обаче самите кучета, част от които били в двора, само че друга част са се разхождали по улицата.

В следствие притежателят е задържан, като не е отрекъл, че животните са негови и е обяснил, че се грижи за кучетата. Съдействал е на органите на Министерство на вътрешните работи и е арестуван за 24 часа.

До края на деня ще му бъде повдигнато обвиняване, стана ясно още на брифинга в столичната Окръжна прокуратура. От Окръжна Прокуратура са изпратили делото на Районна прокуратура Своге.

Окръжният прокурор Наталия Николова обясни, че обвиняването ще бъде за това, че не са положени задоволителни грижи за гръбначно животно - куче в следствие, на което е настъпила гибел (чл. 325в, алинея 2 от Наказателен кодекс.).

Държавното обвиняване ще изиска притежателят на кучетата да бъде арестуван и за 72 часа.

Кучетата са взети и са настанени във ветеринарна клиника " Връбница " със съдействието на " Екоравновсие ". На животните е назначена дентална експертиза.

Припомняме, че по-рано през днешния ден стана ясно, че 5 кучета са умъртвили мъж в софийското село Владо Тричков.

Вчера пък куче от порода Дого Аржентино ухапа жена в разградското село Дряновец. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР