Още през 2015 г. Софийският университет е бил уведомен за

...
Още през 2015 г. Софийският университет е бил уведомен за
Коментари Харесай

СУ оставил на трупчета въпроса със съмненията за плагиатство още през 2015 г.

Още през 2015 година Софийският университет е бил известен за подозренията за плагиатство от страна на номинирания за вътрешен министър от Има Такъв Народ Петър Илиев. Тогава обаче въпросът бил оставен " на трупчета ". Това съобщи пред БНР доцент Наталия Киселова. Подозренията са, че претендентът за МВР-шеф е преписал в своя книга от нейната дисертация.

" Въпросът беше замразен, " вдигнат на трупчета " 2015-а и още веднъж в този момент се повдига, и защото е публичен, ще би трябвало да бъде размразен ", съобщи Киселова.

Ден по-рано от университета оповестиха, че са получили три сигнала за плагиатство от страна Илиев. Те се ревизират и към момента не е взето решение дали са възможни.

Самият претендент за министър не е коментирал тематиката. Преди няколко дни шефът на парламентарната група на Има Такъв Народ Тошко Йорданов съобщи, че желае някой да излезе с името си и да упрекна Илиев в плагиатство, с цел да може да бъде наказан.

Киселова изясни, че първите няколко дни си е мислела, че въпросът е политически, само че откакто почнали да я загатват поименно и да я плашат със съд, схванала, че е и личен. Според нея е била наранена и академичната нравственос.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР