Още през 2015 г. проверка на КОНПИ срещу Цветан Цветанов

...
Още през 2015 г. проверка на КОНПИ срещу Цветан Цветанов
Коментари Харесай

Биволъ: КОНПИ открила разминавания с над 100 000 лв. в доходите на Цветан Цветанов, но не направила нищо

Още през 2015 година инспекция на КОНПИ против Цветан Цветанов е открила противоречие в имуществото му от 119 000 лева Тя обаче е била прекъсната, тъй като сумата не надвишава прага за конфискация от 250 000 лева Това демонстрират документи, оповестени от уеб страницата " Биволъ ".

От подробния отчет по кореспонденция УВ-2492/2013 година излиза наяве, че КОНПИ е нарушила жестоко закона и е приложила разнообразни счетоводни еквилибристики, с цел да сведе несъответствието единствено до 130 000 лева Реалната сума на имуществото, за която Цветанов и фамилията му не могат да потвърдят приходи е над 500 000 лева, пресмятат от " Биволъ ".

В отчета има и данни от инспекция на Национална агенция за приходите, установила укриване на налози в изключително огромни размери, за което обаче Цветанов не е упрекнат.

В документа написа и че вторият човек в ГЕРБ, с изключение на всичките си други приходи, е получавал и компенсации от Национален осигурителен институт като незает. 

Контекстът и мотивът за инспекцията са досъдебното произвеждане против Цветан Цветанов формирано от Софийска градска прокуратура и привличането му като обвинен по дело за възпрепятстване на правораздаването, по което по-късно той беше наказан на две инстанции, само че по-късно оневинен.
Шеф на КОНПИ по това време е Пламен Георгиев, който по-късно беше препоръчан от Цветанов за началник на новата антикорупционна комисия КПКОНПИ. Проверката се води в Териториалната дирекция на КОНПИ – София, чийто началник е Георги Апостолов. Той е брачен партньор на издигнатата за началник на Столичното разследване следователка Пламена Апостолова.
Проверката обгръща 10 годишен интервал от 04.12.2003 до 04.12.2013 година като в нея са разказани заплати, парцели, коли, банкови сметки, пътувания зад граница и всевъзможни други приходи и разноски на фамилията на Цветанов. Самата процедура на инспекцията стартира през декември 2013 и завършва месец май 2015 г. 

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР